Welkom nieuwe inwoners!

Nieuw in de gemeente? Misschien heeft u iets aan deze onderwerpen:

Afvalkalender

Het afval wordt opgehaald door afvalwerkingsbedrijf HVC. Kijk daarom op de website van HVC voor de meest recente afvalkalender.

Meld overlast en kapotte straatverlichting

Op de pagina Melding openbare ruimte kunt u een melding doen over speeltoestellen, groen, zwerfafval, riool, bestrating, straatverlichting of overlast van bijvoorbeeld buren, honden of hangjongeren.

Hond in huis? Laat het ons weten

Als u een of meerdere honden heeft, moet u dit doorgeven aan de gemeente. U betaalt dan hondenbelasting. De gemeente gebruikt het belastinggeld bijvoorbeeld voor losloopveldjes, uitlaatroutes en het schoonmaken van straten en grasvelden. Meer informatie vindt op de pagina Hondenbelasting.

Ontvang het nieuws via e-mail

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de gemeente? Meld u dan op de pagina Online nieuwsbrief aan voor de wekelijks e-mail met de nieuwsberichten.

NEE/JA of NEE/NEE sticker aanvragen

Als u geen reclamefolders en weekbladen meer wilt ontvangen, kunt u een sticker op uw brievenbus plakken. U kunt deze via deze website aanvragen op de pagina NEE/JA of NEE/NEE sticker

Cultureel erfgoed: kermis en lappendag in Hoorn

De kermis is met lappendag als afsluiter, een belangrijke traditie in Hoorn. De kermis in de binnenstad is zelfs uitgeroepen tot cultureel erfgoed van Nederland. Nieuwsgierig naar deze publiekstrekker? Kijk dan op de pagina Kermis Hoorn.