Welkom nieuwe inwoners!

Nieuw in de gemeente? Misschien heeft u iets aan deze onderwerpen:

Verhuizing doorgeven

Verhuist u naar of binnen Hoorn? Geef dit uiterlijk 5 werkdagen na uw verhuizing door. Kijk voor meer informatie op de pagina Verhuizing doorgeven.

Afvalkalender

Het afval wordt opgehaald door afvalwerkingsbedrijf HVC. Kijk daarom op de website van HVC voor de meest recente afvalkalender.

Hond in huis? Laat het ons weten

Als u een of meerdere honden heeft, moet u dit doorgeven aan de gemeente. U betaalt dan hondenbelasting. De gemeente gebruikt het belastinggeld bijvoorbeeld voor losloopveldjes, uitlaatroutes en het schoonmaken van straten en grasvelden. Meer informatie vindt op de pagina Hondenbelasting.

Parkeervergunning

Mogelijk heeft u een parkeervergunning nodig om te kunnen parkeren. Kijk voor meer informatie op de pagina Parkeervergunning bewoners.

Melding openbare ruimte

Op de pagina Melding openbare ruimte kunt u een melding doen over speeltoestellen, groen, zwerfafval, riool, bestrating, straatverlichting of overlast van bijvoorbeeld buren, honden of hangjongeren.

Ontvang het nieuws via e-mail

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de gemeente? Meld u dan op de pagina Online nieuwsbrief aan voor de wekelijks e-mail met de nieuwsberichten.

Cultureel erfgoed: kermis en lappendag in Hoorn

De kermis is met lappendag als afsluiter, een belangrijke traditie in Hoorn. De kermis in de binnenstad is zelfs uitgeroepen tot cultureel erfgoed van Nederland. Nieuwsgierig naar deze publiekstrekker? Kijk dan op de pagina Kermis Hoorn.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.