Werk aan de weg

U vindt hier een overzicht van de asfalt-, straat en andere wegwerkzaamheden die in Hoorn worden uitgevoerd.

Wegwerkzaamheden Berkhouterweg

De herinrichting van de Berkhouterweg is rond half juni afgerond. Tot die tijd is er voor fietsers een omleiding. Auto’s kunnen gebruikmaken van de weg.

Bestratingswerkzaamheden Nieuwstraat

Van maandag 22 juni tot en met vrijdag 24 juli 2020 wordt de Nieuwstraat opnieuw bestraat. De weg is wel toegankelijk voor voetgangers. Verkeer wordt omgeleid.

Onderhoud aan Pakhuisbrug

Van maandag 27 juli tot en met vrijdag 21 augustus 2020. Verkeer wordt omgeleid.

Asfaltonderhoud Dampten

Van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 28 augustus: rijbaan Dampten vanaf bussluis tot kruising met het Keern. Fietsers worden omgeleid via Berkhouterweg en Keern.

Wegwerkzaamheden Westfriese Parkweg

Van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 2 september is de Westfriese Parkweg tussen de turborotonde en de entree van Van der Valk afgesloten. Er wordt een nieuwe aansluiting aangelegd. Verkeer wordt omgeleid.

Asfalt vervangen fietspaden Berkmergouw - Zwaag

Van woensdag 2 september tot en met vrijdag 2 oktober wordt het asfalt van de fietspaden Berkmergouw-Zwaag vervangen door beton. Fietsers worden omgeleid via borden. 

Weg afgesloten gemaal Westerkogge: tijdelijk minder bushaltes

Tot en met 21 augustus is de weg bij gemaal Westerkogge afgesloten voor doorgaand verkeer. De EBS-buslijnen worden omgeleid, waardoor de bushaltes Ooms, Gemaal Westerkogge en de haltes in de Grote Waal (Poldermolen, Verfmolen, Korenmolen en Houtzaagmolen) tijdelijk vervallen.

Extra stop Sterrenweg

Busdienst EBS stopt tijdelijk extra bij halte Sterrenweg. Reizigers die met het openbaar vervoer richting Hoorn of Amsterdam willen reizen, worden geadviseerd om te lopen of te fietsen naar de dichtstbijzijnde bushaltes Sterrenweg en Poolster. Bij de bushalte Sterrenweg zijn tijdelijke fietsrekken geplaatst.

Inzet Regiotaxi

Mindervaliden of mensen met kinderwagens die tussen de vervallen bushaltes en het station in Hoorn willen reizen, kunnen gebruik maken van de Regiotaxi West-Friesland (088-6667000).