Hoorn zonder aardgas

In 2040 moeten alle wijken in Hoorn aardgasvrij zijn. Koken en het verwarmen van huizen en gebouwen gebeurt dan via duurzame energie. Om dit mogelijk te maken, wordt per wijk bekeken naar de beste aanpak. De eerste wijk die wordt onderzocht, is de Kersenboogerd. De gemeente onderzoekt dit samen met andere organisaties, zoals Intermaris, HVC, Duurzaam Bouwloket, Liander. Er is ook informatie van bewoners en bedrijven nodig om te weten wat er in de wijk speelt. 

Samen met de wijk

Na het onderzoek wordt samen met de wijk een plan gemaakt om aardgasvrij te worden. Hoe lang het duurt voordat de wijk helemaal van het aardgas af is, is nog niet duidelijk. Dat kan nog zo’n 10 jaar duren.

Wat kan ik u nu al doen?

Heeft u een nieuwe kookplaat nodig? Kies dan voor elektriciteit in plaats van gas. Heeft u een nieuwe cv-ketel nodig? Informeer dan goed naar de mogelijkheden. Op www.duurzaambouwloket.nl vindt u meer informatie.  

Duurzaamheidslening

De gemeente Hoorn heeft een duurzaamheidslening voor het energiezuiniger maken van uw huis. Daarnaast werkt het Rijk aan manieren om u te helpen bij het betalen van de aanpassingen van uw huis. Bedrijven kunnen contact opnemen met de Energie coöperatie West-Friesland, via www.ecwf.nl.

Meer informatie

Meer informatie over duurzaamheid vindt u op www.puurhoorn.nl. Op www.iedereendoetwat.nl vindt u tips wat u nu al kunt doen als het gaat om het besparen van energie. Op www.wijdoenwat.nl vindt u meer informatie over aardgasvrij wonen.  

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.