Duurzaamheidslening

Met een duurzaamheidslening kunt u geld lenen om uw woning of appartementencomplex energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen. De duurzaamheidslening is een lening van de gemeente Hoorn en heeft aantrekkelijke voorwaarden. 

Kan ik de duurzaamheidslening aanvragen?

U kunt alleen een duurzaamheidslening aanvragen als eigenaar van een woning of als Vereniging van Eigenaren (VvE). Als huurder kunt u een duurzaamheidslening aanvragen om deel te nemen aan een collectief zonnepanelenproject via een energiecoöperatie.

Waar kan ik de duurzaamheidslening voor gebruiken?

Op de website van het Duurzaam Bouwloket vindt u of de maatregel die u wilt plaatsen onder de Duurzaamheidslening valt. VvE’s kunnen de lening aanvragen als meer dan 75% van het geleende bedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen. Indien de VvE andere maatregelen wil treffen, is er de nationale energiebespaarlening. Meer informatie vindt u op de website Energiebespaarlening.

Subsidie energiebesparende maatregelen

Het is ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor het verduurzamen voor uw woning. Informatie hierover vindt u op de pagina Energiesubsidie.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.