Zorg dichtbij

De meeste mensen regelen veel zelf in het dagelijks leven: opvoeding, het huishouden, werk, zorgen voor anderen. Toch heeft iemand wel eens advies of ondersteuning nodig. Dan is het logisch om op eigen kracht eerst hulp te vragen in de omgeving. Maar soms heeft ook een vader, buurvrouw of vriend niet het juiste antwoord. Dan kunnen de medewerkers van 1.Hoorn u op weg helpen.

Uit elkaar: je bent niet alleen

Ruim 38% van de echtparen gaan scheiden. Daarnaast gaan steeds meer (jonge) stellen die niet getrouwd zijn uit elkaar. Denkt u eraan om uit elkaar te gaan? Dan komt er veel op u af. Het is logisch dat u veel vragen heeft of behoefte aan advies. Een goed voorbeeld is het verhaal van Anja. Na relatieproblemen besloten zij en Marcel te scheiden. Mede dankzij de hulp van haar buurvrouw, een vader van school en Tina van 1.Hoorn is zij nu onafhankelijk en durft ze weer aan haar toekomst te werken. Lees hun verhalen via de onderstaande links.

 

Anja: ‘Nu, een jaar na mijn scheiding had ik niet gedacht dat ik nu al zo veel voor elkaar zou hebben.’  Wilt u weten wat u kunt doen als u (mogelijk) uit elkaar gaat met uw partner? Lees dan het verhaal van Anja op de pagina Uit elkaar: het verhaal van Anja.

 

Zorgprofessional Tina van 1.Hoorn: ‘Ik ben blij dat Anja ons heeft gebeld en naar ons toe is gekomen. Dit is precies wat wij voor mensen als Anja doen: op eigen kracht en met hulp uit hun omgeving verder helpen. Gaat u uit elkaar en heeft u vragen? Lees het verhaal van Tina op de pagina Uit elkaar: samen aanpakken met 1.Hoorn.

 

Vader van school, Peter: ‘Ik ben blij dat ik Anja inzicht in haar financiën kon geven. Zo heeft zij met wat hulp van mij, zelf een duidelijk overzicht gemaakt.’ Ook weten hoe u iemand kunt ondersteunen? Lees dan het verhaal van Peter op de pagina Uit elkaar: hulp dichtbij van een vader van school.