Burger AED

In Hoorn zijn diverse AED’s 24 uur per dag beschikbaar. De AED’s kunnen ingezet worden bij 112-meldingen en worden gebruikt door de opgeroepen burgerhulpverleners. U kunt zich aanmelden als hulpverlener via de website HartslagNu. Het is niet mogelijk om een AED aan te vragen bij de gemeente. U komt mogelijk wel in aanmerking voor subsidie. Dit kunt u dan gebruiken voor de aanschaf. Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier.

Waarom zijn burgerhulpverleners zo belangrijk?

Burgerhulpverleners zijn vaak veel sneller ter plaatse dan een ambulance. Als iemand een hartstilstand krijgt, is het cruciaal dat de reanimatie binnen zes minuten start. Reanimatie en defibrillatie (schok geven met een AED) binnen zes minuten geeft een hogere overlevingskans.

Hoe kan ik worden opgeroepen?

De meldkamer van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord werkt met het alarmeringssysteem van HartslagNu. De meldkamer stuurt een sms met oproep aan geregistreerde burgerhulpverleners als in hun directe woon- of werkomgeving gereanimeerd moet worden.

Waar vind ik een AED bij mij in de buurt?

Als u burgerhulpverlener bent, is het mogelijk om de AED’s in uw buurt zien. Dit kan alleen als u bent ingelogd via uw HartslagNu-account*.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.