Fiets kwijt of gevonden

De gemeente bewaart alle fietsen die zijn gevonden of in beslag genomen in fietsendepot AFAC. De gemeente verwijdert regelmatig fietsen bij de stations die buiten de stalling staan. Ook verwijdert de gemeente fietswrakken. Op de website verloren of gevonden vindt u of uw fiets wordt bewaard in het fietsendepot. 

Fiets gevonden?

Heeft u een fiets gevonden dan kunt u dit melden via Fixi bij de gemeente. Neemt u de fiets mee naar huis? Dan moet u hiervan ook melding maken via het formulier gevonden voorwerpen. Na uw melding komt een medewerker bij u langs om de fiets op te halen. Zij maken hiervoor een afspraak met u.

Fiets ophalen?

Heeft u uw fiets gevonden op de website gevonden en verloren? Maak dan een afspraak met de AFAC om uw fiets gratis op te halen. Dit doet u door een mail te sturen naar afac.hoorn@st-er.nl. U krijgt dan een tijd en plaats gemaild waar u de fiets kan ophalen. Naar de ophaalafspraak neemt u mee:

  • Uw legitimatiebewijs (paspoort, id-kaart, rijbewijs). 
  • Het registratienummer van de website gevonden en verloren
  • Een bewijsstuk dat de fiets van u is, zoals een aankoopbewijs of een passend fietssleuteltje.

Na een verwijderactie bij de stations kan het maximaal 2 werkdagen duren voordat de fiets op de website staat.

13 weken.

De AFAC probeert in samenwerking met de politie om gestolen fietsen terug te geven aan de eigenaar. Lukt dat niet, dan vernietigt de AFAC deze fietsen. Fietsen die niet zijn gestolen en die nog bruikbaar zijn, worden na 13 weken verkocht aan Het Freem. Het Freem biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking van Esdégé Reigersdaal.

Nee. U kunt de AFAC alleen bezoeken op afspraak en alleen wanneer u uw fiets hebt gevonden op de website Verloren of gevonden.

Ja, dat mag. U bent niet verplicht de gevonden fiets af te geven aan de gemeente. U blijft wel verplicht om aangifte te doen van de gevonden fiets. U bent ook verplicht om de fiets goed te onderhouden in de tijd dat u hem bewaart.

Volgens de wet mag u de fiets pas houden als de eigenaar zich niet binnen 3 maanden heeft gemeld. Bij fietsen met een waarde van meer dan € 450 is dat een jaar.

De AFAC controleert eerst of de fiets is gestolen. Daarna zet de AFAC de fiets op de website Verloren of gevonden. Op de website komen de gegevens van de fiets, een foto van de fiets en ook uw gegevens. De eigenaar van de fiets weet dan dat hij de fiets bij u kan ophalen.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.