Faciliteiten in de haven

De Binnen- en Buitenhaven bieden verschillende faciliteiten. Een overzicht van al deze faciliteiten vindt u op deze pagina.

Afvalcontainers

U kunt uw huishoudelijk afval kwijt in de containers naast het havenkantoor. U kunt hiervoor een afvalpas aanvragen bij de havenmeester. Dit geldt ook voor de container op het Oostereiland. Vuilwater, bilgewater en klein chemisch afval (KCA) kan gratis worden afgegeven bij het bunkerschip aan het Oostereiland. U kunt hier ook terecht voor al uw scheepsbenodigdheden. Meer informatie over het bunkerschip vindt u op de website van Atalante.

Openbaar toilet en legen van chemisch toilet

Naast het havenkantoor (Het Hoofd 2a) vindt u een openbaar toilet. Dit toilet is 24 uur per dag open tegen een betaling van € 0,50. U kunt uw chemisch toilet 24 uur per dag achter het havenkantoor legen in de daarvoor bestemde leegpunt.

Watertappunten

Watertappunten die het hele jaar open zijn vindt u op de Veermanskade, de Oude Doelenkade en op het Baadland. Vriest het? Neem dan contact op met de havendienst om het watertappunt op het Baadland te gebruiken.

Watertappunten die alleen tijdens het vaarseizoen zijn geopend, vindt u op de Veermanskade, de Oude Doelenkade, bij de Ottobrug, het Hoofd, het Stenen Hoofd en Oostereiland steiger 1 en 2.

Brandstof

Bij het bunkerschip Atalante (Schuijteskade 6a) kunt u diesel en gasflessen kopen. De dichtstbijzijnde haven waar u benzine kunt tanken is de Compagnieshaven in Enkhuizen.

Stroomvoorzieningen

Passanten kunnen tussen 1 april en 1 november gebruik maken van de stroompunten op de kade. Wanneer u hiervan buiten het seizoen gebruik wilt maken, vragen wij u voortijdig contact op te nemen met de havendienst. Charterschepen kunnen gebruik maken van de stroompunten op de aanmeervoorzieningen in de Buitenhaven.

Wifi

Bij het reserveren van een ligplaats, staat de WiFi code onderaan de kassabon. U kunt een reservering maken via www.i-marina.eu. Na betaling worden de codes voor het sanitair en de wifi per mail naar u toegestuurd. U kunt ook reserveren via een QR-code. U vindt deze op de centrale stroomkasten op beide kades van de Binnenhaven, op de Doelenkade en het Baadland. 

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.