Faciliteiten in de haven

De binnen- en buitenhaven bieden verschillende faciliteiten. Een overzicht van al deze faciliteiten vindt u op deze pagina en op de speciale kaart.

Afvalcontainers

U kunt uw huishoudelijk afval kwijt in de container op de Oude Doelenkade of in de container op het Oostereiland. Na het betalen van uw liggeld, krijgt u een bon. Hierop staat de code voor het gebruik van deze containers. Vuilwater, bilgewater en klein chemisch afval (KCA) kan gratis worden afgegeven bij het bunkerschip aan het Oostereiland. Meer informatie over het bunkerschip vindt u op de website van Atalante.

Openbaar toilet en legen van chemisch toilet

Naast het havenkantoor (Het Hoofd 2a) vindt u een openbaar toilet, die u 24 uur per dag tegen betaling van € 0,50 kunt gebruiken. U kunt uw chemisch toilet 24 uur per dag legen achter het havenkantoor. 

Toiletgebouw en douches in de Mallegomsteeg

In de Mallegomsteeg, om de hoek aan de linkerkant achter het laatste gebouw, vindt u het toiletgebouw. U kunt de deur openen met de toegangscode die u heeft gekregen bij het betalen van het havenliggeld. Het toiletgebouw is geopend van 1 april tot 1 november en tijdens de herfstvakanties. U kunt er dagelijks terecht tussen 6.00 uur en 23.00 uur. Op woensdag is het toiletgebouw tussen 11 en 13 uur gesloten. Het toiletgebouw wordt dagelijks schoongemaakt.

Watertappunten

Watertappunten die het hele jaar open zijn vindt u op de Veermanskade, de Oude Doelenkade en op het Baatland. Vriest het? Neem dan contact op met de havendienst om het watertappunt op het Baatland te gebruiken.

Watertappunten die alleen tijdens het vaarseizoen zijn geopend vindt u op de Veermanskade, de Oude Doelenkade, bij de Ottobrug, het Hoofd, het Stenen Hoofd en Oostereiland steiger 1 en 2.

Kopen van brandstof

Bij het bunkerschip (Schuijteskade 6a) kunt u diesel, gasolie en gasflessen kopen. De dichtstbijzijnde haven waar u benzine kunt tanken is de Compagnieshaven in Enkhuizen.

Stroomvoorzieningen

Passanten kunnen tussen 1 april en 1 november gebruik maken van de stroompunten op de kade. Als u buiten deze periode komt, moet u contact opnemen met de havendienst. Charterschepen kunnen gebruik maken van de stroompunten op de aanmeervoorzieningen in de Buitenhaven.