Faciliteiten in de haven

Verblijft u in de haven van Hoorn? Dan kunt u gebruik maken van verschillende faciliteiten. Een overzicht van deze faciliteiten vindt u op de website. 

Het sanitairgebouw vindt u in de Mallegomsteeg tegenover de Oosterkerk. Hier kunt u dagelijks van 06:00 uur tot 23:00 uur gebruikmaken van de toiletten, douches (gratis), wasmachine en droger. U komt het gebouw binnen via een QR-code. U ontvangt de code van de havendienst na betaling van uw liggeld. Van 1 november tot en met 31 maart is het sanitairgebouw gesloten. Bij verdere vragen kunt u contact opnemen met de havendienst via 06 54 20 28 28.

Openbaar toilet

Naast het havenkantoor (Het Hoofd 2a) vindt u een openbaar toilet. Dit toilet is 24 uur per dag open tegen een betaling van € 0,50. 

Passanten kunnen tussen 1 april en 1 november gebruik maken van de stroompunten op de kade. Wilt u buiten het seizoen gebruikmaken van de stroompunten? Neem dan voortijdig contact op met de havendienst. Charterschepen kunnen gebruik maken van de stroompunten op de aanmeervoorzieningen in de Buitenhaven.

Wifi

Bij het reserveren van een ligplaats, staat de WiFi code onderaan de kassabon. U kunt een reservering maken via www.i-marina.eu. Na betaling worden de codes voor het sanitair en de wifi per mail naar u toegestuurd. U kunt ook reserveren via een QR-code. U vindt deze op de centrale stroomkasten op beide kades van de Binnenhaven, op de Doelenkade en het Baadland. 

Watertappunten die het hele jaar open zijn vindt u op de Veermanskade, de Oude Doelenkade en op het Baadland. Vriest het? Neem dan contact op met de havendienst om het watertappunt op het Baadland te gebruiken. Watertappunten die alleen tijdens het vaarseizoen zijn geopend, vindt u op de Veermanskade, de Oude Doelenkade, bij de Ottobrug, het Hoofd, het Stenen Hoofd en Oostereiland steiger 1 en 2.

Brandstof

Bij het bunkerschip Atalante (Schuijteskade 6a) kunt u diesel en gasflessen kopen. De dichtstbijzijnde haven waar u benzine kunt tanken is de Compagnieshaven in Enkhuizen.

U kunt uw huishoudelijk afval kwijt in de containers naast het havenkantoor. U kunt hiervoor een afvalpas aanvragen bij de havenmeester. Dit geldt ook voor de container op het Oostereiland. Vuilwater, bilgewater en klein chemisch afval (KCA) kan gratis worden afgegeven bij het bunkerschip aan het Oostereiland. U kunt hier ook terecht voor al uw scheepsbenodigdheden. Meer informatie over het bunkerschip vindt u op de website van Atalante.

Legen van chemisch toilet

U kunt uw chemisch toilet 24 uur per dag achter het havenkantoor legen in het daarvoor bestemde leegpunt.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.