Faciliteiten in de haven

De binnen- en buitenhaven bieden verschillende faciliteiten. Een overzicht van al deze faciliteiten vindt u op deze pagina en op de speciale kaart.

Afvalcontainers

U kunt uw huishoudelijk afval kwijt in de containers op de Oude Doelenkade. Na het betalen van uw liggeld, krijgt u een bon. Hierop staat de code voor het gebruik van deze containers. Vuilwater, bilgewater en klein chemisch afval (KCA) kan gratis worden afgeven bij het bunkerschip. Meer informatie over het bunkerschip vindt u op de website van Atalante.

Openbaar toilet en legen van chemisch toilet

Naast het havenkantoor (Het Hoofd 2a) staat een openbaar toilet, die u 24 uur per dag tegen betaling kunt gebruiken. U kunt uw chemisch toilet 24 uur per dag legen achter het havenkantoor op de kop van de sluis.

Toiletgebouw en douches in de Mallegomsteeg

In de Mallegomsteeg, om de hoek bij de havenwinkel, vindt u het toiletgebouw met vijf douches voor mannen en vijf voor vrouwen. U kunt de deur openen met de toegangscode die u heeft gekregen bij het betalen van het havenliggeld. Het toiletgebouw is geopend van 1 april tot 1 november en tijdens de herfstvakanties. U kunt er dagelijks terecht tussen 6.00 uur en 23.00 uur. Op woensdag is het toiletgebouw tussen 11 en 13 uur gesloten. Het toiletgebouw wordt dagelijks schoongemaakt.

Watertappunten

Watertappunten die het hele jaar open zijn vindt u op de Veermanskade, de Oude Doelenkade, bij de Ottobrug en op het Baatland. Wanneer het vriest, moet u contact opnemen met de havendienst om het watertappunt op het Baatland te gebruiken.

Watertappunten die alleen tijdens het vaarseizoen zijn geopend vindt u op de Veermanskade, de Oude Doelenkade, bij de Ottobrug, het Hoofd, het Stenen Hoofd en Oostereiland steiger 1 en 2.

Kopen van brandstof

Bij het bunkerschip (Schuijteskade 6a) kunt u diesel, gasolie en gasflessen kopen. De dichtstbijzijnde haven waar u benzine kunt tanken is de Compagnieshaven in Enkhuizen.

Stroomvoorzieningen

Passanten kunnen tussen 1 april en 1 november gebruik maken van de stroompunten op de kade. Als u buiten deze periode komt, moet u contact opnemen met de havendienst. Charterschepen kunnen gebruik maken van de stroompunten op de aanmeervoorzieningen in de Buitenhaven.