Faciliteiten in de haven

De Binnen- en Buitenhaven bieden verschillende faciliteiten. Een overzicht van al deze faciliteiten vindt u op deze pagina en op de speciale kaart.

Afvalcontainers

U kunt uw huishoudelijk afval kwijt in de containers naast het havenkantoor. U kunt hiervoor een afvalpas aanvragen bij de havenmeester. Dit geldt ook voor de container op het Oostereiland. Vuilwater, bilgewater en klein chemisch afval (KCA) kan gratis worden afgegeven bij het bunkerschip aan het Oostereiland. U kunt hier ook terecht voor al uw scheepsbenodigdheden. Meer informatie over het bunkerschip vindt u op de website van Atalante.

Openbaar toilet en legen van chemisch toilet

Naast het havenkantoor (Het Hoofd 2a) vindt u een openbaar toilet. Dit toilet is 24 uur per dag open tegen een betaling van € 0,50. U kunt uw chemisch toilet 24 uur per dag achter het havenkantoor legen in de daarvoor bestemde leegpunt.

Toiletgebouw en douches in de Mallegomsteeg

Vanwege het coronavirus is het sanitairgebouw in de Mallegomsteeg per 15 oktober 2020 gesloten.

Watertappunten

Watertappunten die het hele jaar open zijn vindt u op de Veermanskade, de Oude Doelenkade en op het Baadland. Vriest het? Neem dan contact op met de havendienst om het watertappunt op het Baadland te gebruiken.

Watertappunten die alleen tijdens het vaarseizoen zijn geopend, vindt u op de Veermanskade, de Oude Doelenkade, bij de Ottobrug, het Hoofd, het Stenen Hoofd en Oostereiland steiger 1 en 2.

Brandstof

Bij het bunkerschip Atalante (Schuijteskade 6a) kunt u diesel en gasflessen kopen. De dichtstbijzijnde haven waar u benzine kunt tanken is de Compagnieshaven in Enkhuizen.

Stroomvoorzieningen

Passanten kunnen tussen 1 april en 1 november gebruik maken van de stroompunten op de kade. Wanneer u hiervan buiten het seizoen gebruik wilt maken, vragen wij u voortijdig contact op te nemen met de havendienst. Charterschepen kunnen gebruik maken van de stroompunten op de aanmeervoorzieningen in de Buitenhaven.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.