Veilig thuis

Als je thuis te maken krijgt met geweld kan het moeilijk zijn om daar iets mee te doen. Maar het is belangrijk dat je toch iets doet. Of het nu gaat om jezelf of om een ander. Ook als je niet zeker weet of het om geweld gaat. Je zorgen delen is een eerste stap. Want geweld stopt niet vanzelf.

Veilig Thuis

Veilig Thuis is er voor kinderen en volwassenen die hulp nodig hebben, maar daar zelf niet om durven vragen. Veilig Thuis helpt gezinnen waar geweld gebruikt wordt. Een medewerker praat met alle gezinsleden en helpt hun te zoeken naar een andere manier om met elkaar om te gaan. De medewerker zorgt dat er hulp komt en dat er iets verandert.

Wil je praten met iemand van Veilig Thuis? Bel 0800 2000.
Meer informatie staat op de website van Veilig Thuis.

1. Wat is een huisverbod?

Bij een huisverbod mag iemand die geweld pleegt 10 dagen zijn of haar woning niet meer in. Ook mag hij of zij geen contact opnemen met de partner en/of de kinderen. Intussen kan hulp geregeld worden voor het slachtoffer, de pleger en overige gezinsleden. Ook als er sprake is van dreigend geweld, kan iemand een huisverbod krijgen. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.