Verkeersmaatregel plaatsen

Voor werk op of naast de weg heeft u toestemming van de gemeente nodig. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een (tele)kraan. Ook voor werkzaamheden in de berm heeft u toestemming nodig.

Aanvragen

U kunt toestemming aanvragen met het Aanvraagformulier afsluiting wegdeel vanwege werkzaamheden (pdf, 589kb). Stuur dit terug naar de gemeente per e-mail (verkeer@hoorn.nl) of per post. Bij vragen kunt u contact opnemen met de gemeente. Als een weg of deel van de weg moet worden afgesloten, regelt u zelf afzettingen en omleidingen.

Kosten

Er zijn geen kosten voor het aanvragen van toestemming. De kosten voor eventuele afzettingen en omleidingen, regelt u buiten de gemeente om. 

Belangrijk om te weten

Moet er een weg worden afgesloten? Dan moet de aanvraag 2 weken voor aanvang van de werkzaamheden zijn goedgekeurd. Gaat het om werkzaamheden waar het verkeer gehinderd wordt, maar het verkeer er wel langs kan? Dan moet de aanvraag een week voor de werkzaamheden zijn goedgekeurd. Vraag dan ook altijd een aantal weken van te voren om toestemming.

  • U zorgt zelf voor afzettingen en omleidingen (bij afsluitingen). Uw plannen daarvoor dient u gelijk in bij uw aanvraag om toestemming. 
  • De verkeersmaatregelen plaatst u volgens CROW publicatie 96b. Zijn er maatregelen nodig vanwege een evenement? Kijk dan op de pagina Evenement, feest of wedstrijd organiseren.
  • U informeert zelf de omwonenden en omliggende bedrijven. Dit doet u minimaal 1 week van tevoren.
  • U krijgt geen toestemming wanneer de werkzaamheden plaatsvinden op een omleidingsroute. 
  • Bij voorkeur voert u uw werkzaamheden uit op maandag. 
  • Op de Provincialeweg en de grotere ontsluitingswegen mag u tussen 6.00 en 9.00 uur en 15.00 en 19.00 uur geen werkzaamheden uitvoeren.
Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.