Werk vinden

Woont u in Hoorn en zoekt u werk? Zorg dan dat iedereen weet dat u op zoek bent. Voor advies kunt u naar het Jongerenloket Westfriesland, WerkSaam Westfriesland en het UWV.

Dit kunt u zelf doen

  1. Informeer uw omgeving
    Veel werkzoekenden vinden een baan via iemand die ze kennen. Daarom is het verstandig om iedereen te vertellen dat u werk zoekt. Bijvoorbeeld familie, vrienden, kennissen, buren of mensen van de sportclub.
  2. Netwerk via sociale media
    U kunt een profiel aanmaken en zoeken naar banen op sociale media zoals LinkedIn. Hier kunt u al uw ervaring, interesses en vaardigheden plaatsen die met werk te maken hebben. Het is een van de belangrijkste websites waarop u contact maakt met mensen in uw vakgebied.
  3. Schrijf u in bij uitzendbureaus in Hoorn of omgeving
  4. Bekijk alle informatie over werk zoeken en solliciteren op de website Werk.

Voor jongeren die werk zoeken

Jongeren tussen 16 en 27 jaar zonder werk of opleiding kunnen terecht bij het Jongerenloket Westfriesland in Hoorn. Meer informatie op de pagina Jongerenloket Westfriesland.

Werk vinden als u geen uitkering heeft

Als u geen uitkering ontvangt en wel werk zoekt, kunt u hulp krijgen van WerkSaam Westfriesland. Daar wordt eerst bekeken wat uw kwaliteiten zijn. Daarna helpen de medewerkers u graag op weg bij het vinden van een baan. U kunt er ook terecht voor een sollicitatietraining. Meer informatie op de website WerkSaam Westfriesland.

Werk vinden als u wel een uitkering ontvangt

Ontvangt u wel een uitkering? Ook dan kunt u hulp krijgen:

  • Met een WW-uitkering (werkloosheidsuitkering) of arbeidsongeschiktheidsuitkering kunt u terecht bij het UWV.
  • Met een bijstandsuitkering kunt u terecht bij WerkSaam Westfriesland.