Binnenhaven en Buitenhaven

Binnenhaven

In de Binnenhaven kunt u kiezen voor een ligplaats grenzend aan de historische binnenstad of aan het Baadland (Parkkant). Ook is er de mogelijkheid voor passanten om voor anker te gaan of gebruik te maken van een van de moorings als deze vrij zijn. 

Buitenhaven

In de Buitenhaven zijn ligplaatsen voor charter- en cruiseschepen. In de Buitenhaven ligt u beschermd achter een dijk. Via het zogenaamde 'Grote Gat' bij de vuurtoren kunt u deze haven binnenvaren. 

Kosten en betalen 

Passanten voor pleziervaart betalen € 2,05 per meter per nacht. Bedrijfsvaartuigen betalen € 1,90 per meter per nacht. Dit is exclusief toeristenbelasting van € 1,90 per persoon per nacht. U betaalt bij het havenkantoor. U kunt ook betalen via www.i-marina.eu of via de QR-code. Deze code vindt u bij het havenkantoor en op beide hoofdverdeelkasten op beide kades. Na betaling krijgt u via e-mail een bevestiging met een QR-code om u toegang te verschaffen tot het sanitair en de afvalcontainers.

Is er plek in de Binnenhaven of Buitenhaven?

De havenmeester bepaalt of een passant een ligplaats kan innemen. De havenmeester is bereikbaar via 0229 21 40 12 of 06 54 20 28 28 of via de marifoon op VHF 74. U kunt ook een e-mail sturen naar havendienst@hoorn.nl

Meer informatie

Meer informatie over deze havens vindt u op www.havenshoorn.nl.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.