Praktische informatie kermis

U leest hier meer over praktische zaken rond de kermis van 2022. Zoals over de opbouw, openingstijden, toiletvoorzieningen, fietsenstallingen en EHBO.

Website en kermiskrant

De website www.kermis-hoorn.nl bevat informatie over onder meer de attracties, het programma, kortingsbonnen en de verkeersmaatregelen. De speciale Kermiskrant valt op zondag 31 juli in Westfriesland in de bus, als bijlage bij het huis-aan-huisblad Zondag. De Kermiskrant bevat aanbiedingen van alle kermisexploitanten.

Kermisteam

Tijdens de kermis is het kermisteam telefonisch bereikbaar op het nummer 06 20 00 02 55. De teamleden zijn herkenbaar aan hun oranje T-shirt. 

Openingstijden

De kermis gaat bijna iedere dag om 14.00 uur open. Dinsdag 9 augustus start de speciale prikkelarme kermis om 12.00 uur. Woensdag 10 en zaterdag 13 augustus begint de kermis om 12.00 uur. De kermis stopt om 00.00 uur. Op vrijdag 12 augustus en beide zaterdagen draait de kermis een uur langer, tot 01.00 uur.

Fietsenstallingen

Er zijn gratis beheerde fietsenstallingen op de kop van de Veemarkt en aan het eind van de Gedempte Turfhaven. Op de Veemarkt zijn de beheerders aanwezig op alle kermisdagen tot 18.00 uur. Op de Gedempte Turfhaven tot 19.00 uur.

EHBO

Vrijwilligers van het Rode Kruis bemannen de EHBO-post op het Dal. De post is geopend wanneer de kermis open is.

Toiletten

Op de Dubbele Buurt, de Gedempte Turfhaven, het Dal en de Roode Steen staan toiletwagens.

Uitdeelpunten flesjes water

Tijdens het warme weer delen medewerkers van de gemeente water uit tijdens het warmste moment van de dag. Op donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus kunnen kermisgangers een gratis flesje water halen tussen 14.00 en 17.00 uur. Er komen drie uitdeelpunten, verspreid over de kermis.

Pinautomaten

Bekijk op de website van Geldmaat waar u pinautomaten in Hoorn vindt.

Zaterdagmarkten

Tijdens de kermis verhuizen de reguliere zaterdagmarkten van 6 en 13 augustus naar het Grote Noord.

Pendelbus Lappendag

Een gratis pendelbus maakt het aantrekkelijk om op maandag (Lappendag) op het terrein van Hof van Hoorn (Van Aalstweg) te parkeren. Vanaf de Provincialeweg worden automobilisten op dit terrein geattendeerd.

De pendelbus rijdt op maandag 15 augustus (Lappendag) van 7.00 tot 17.00 uur tussen Hof van Hoorn en het Stationsplein.

Drank op Lappendag

De cafés in de binnenstad zijn op Lappendag tussen 18.00 en 20.00 uur gesloten. Ook is het verboden voor alle horecabedrijven in Hoorn om hun bedrijf, of delen daarvan, tijdens deze uren te openen voor feesten met een niet besloten karakter. De burgemeester heeft de slijterijen, afhaalrestaurants en supermarkten in de binnenstad verboden na 18.00 uur (zwak-) alcoholhoudende drank te verkopen. Ook geeft de burgemeester deze winkels in overweging om van 18.00 tot 20.00 uur te sluiten.

Programma en verkeersmaatregelen

Bent u benieuwd naar het programma van deze 576e editie van de kermis? U leest het op de pagina Programma Kermis 2022. Er gelden tijdens de kermis diverse verkeersmaatregelen om het verkeer zo goed mogelijk in en naar de stad te laten rijden. Op de pagina Verkeersmaatregelen Kermis 2022 vindt u al deze maatregelen. 

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.