Programma kermis

Tijdens deze 576ste editie kunt u weer genieten van onder andere de ouderenmiddag, de prikkelarme kermis, familiedag en Lappendag. Bekijk hieronder het volledige programma.

Openingstijden kermis

Bekijk de dagelijkse openingstijden op www.kermis-hoorn.nl.

Zaterdag 6 augustus: opening

Vanaf 13.00 uur starten we op de Spoorstraat met muziek, om 13.30 uur gevolgd door een optreden van rapper Silcas en Levi Noë. Paw Patrol is ook aanwezig! En om 14.00 uur is de officiële opening van de kermis door wethouder René Assendelft.

Zondag 7 augustus: kermis-mis

De kermis-mis met aalmoezenier Bernard van Welzenes is om 11.00 uur. Zoals gebruikelijk op de autoscooter aan de Gedempte Turfhaven. Na de mis is er een samenzijn in de poffertjeskraam op het Dal. Vanaf 14.00 uur komt de vrolijke scooterclown Desalles langs.

Maandag 8 augustus: ouderenmiddag en roze maandag

Op ouderenmiddag kunnen bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen met hun vrijwilligers een rondje over de kermis maken. De Hoornse zanger E.J. Fillee treedt op bij de poffertjeskraam op het Dal. Aanvang 13.30 uur. ’s Avonds vindt op de Dubbele Buurt ‘Roze maandag’ plaats.

Dinsdag 9 augustus: prikkelarme kermis

Knipperende lampjes, harde muziek en snelle bewegingen zijn allemaal prikkels en obstakels die het voor sommige mensen onmogelijk maken om naar de kermis te gaan. Daarom wordt op dinsdag 9 augustus tussen 12.00 en 15.00 uur voor de zesde keer een ‘prikkelarme kermis’ georganiseerd. Zo kunnen mensen met autisme, epilepsie, ADHD, een lichtverstandelijke beperking of hooggevoeligheid ook van de kermis genieten. Kermisexploitanten zorgen ervoor dat de lampjes zo min mogelijk knipperen, de attracties niet op volle snelheid draaien en de volumes minder hard zijn.

Woensdag 10 augustus: familiedag en vrouwenavond

Familiedag met vanaf 12.00 uur: gratis schminken door Stichting Netwerk op meerdere locaties. Om 13.00 uur en om 15.00 uur veroveren de karakters van Frozen de binnenstad samen met Bing en Flop. Voor de kinderattracties bedraagt de entree tussen 12.00 en 19.00 uur 1,50 euro en voor het meeste grootvermaak 2,50 euro. ’s Avonds is het speciaal voor de vrouwen: vrouwenavond!

Vrijdag 12 augustus: Helaas geen vuurwerkavond

Vanaf 14.00 uur komt de vrolijke scooterclown Desalles langs op de kermis. In de avond is er helaas geen traditionele vuurwerkavond. Door de werkzaamheden aan de dijk is het helaas niet mogelijk om dit jaar het vuurwerk af te steken. 

Maandag 15 augustus: Lappendag

Op deze dag staan op het Grote Noord, het Kleine Noord, de Noorderveemarkt, een deel van de Veemarkt 250 kramen en vele standwerkers. Om 06.00 uur start het koopjesjagen in de winkels en bij de kramen. Om 15.00 uur sluit de Lappendag markt. Vanaf 08.00 uur openen de kroegen. Van 18.00 uur tot 20.00 uur wordt er geen alcohol geschonken. Op Lappendag is het stadhuis gesloten.

Verkeersmaatregelen en praktische informatie over de kermis

Er gelden tijdens de kermis diverse verkeersmaatregelen om het verkeer zo goed mogelijk in en naar de stad te laten rijden. Op de pagina Verkeersmaatregelen Kermis 2022 vindt u al deze maatregelen. Of wilt u meer weten over praktische zaken als openingstijden, bereikbaarheid en voorzieningen? Bekijk dan de pagina Praktische informatie over de Kermis 2022.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.