Eenhoornzegel, Erepenning, of Ereburgerschap

Als een vereniging of stichting een bestaansjubileum viert, of wanneer iemand iets bijzonders heeft betekend voor de stad, kan de gemeente een onderscheiding uitreiken. Dit kan in de vorm van een Eenhoornzegel, Erepenning, of Ereburgerschap.

Eenhoornzegel

Verenigingen en stichtingen die een jubileum vieren van 25, 50, 75, 100 jaar of langer, kunnen een Eenhoornzegel krijgen. Ze krijgen dan een geldbedrag. U kunt een jubileum doorgeven via het contactformulier. Om in aanmerking te komen voor een Eenhoornzegel, moet de vereniging of stichting ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Het college van burgemeester en wethouders geeft soms ook Eenhoornzegels als blijk van waardering voor bijzondere initiatieven.

Erepenning van de stad Hoorn 

De erepenning van de stad Hoorn is een waardering voor personen met een voorbeeldfunctie van 18 jaar of ouder. Hij of zij heeft op vrijwillige basis iets heel bijzonders gedaan voor de Hoornse gemeenschap. De prestatie heeft een actuele maatschappelijke waarde en wordt door veel mensen gewaardeerd. Hij of zij moet zich onderscheiden van personen in dezelfde positie (bijvoorbeeld medevrijwilligers). De organisatie waarvoor iemand zich heeft ingezet, moet de aanvraag ondersteunen. U kunt zelf iemand voordragen. Het is verstandig om eerst contact op te nemen met de gemeente.

Ereburgerschap

Het ereburgerschap is de hoogste gemeentelijke onderscheiding in Hoorn. Ereburgers krijgen deze titel voor hun bijzondere inzet en blijvende voorbeeldfunctie voor de stad. Alleen het college van burgemeester en wethouders kan mensen voordragen voor het ereburgerschap.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.