Hulp bij vervoer

Kunt u of uw kind door een ziekte of beperking niet zelfstandig op een gewenste plek komen in Hoorn of in de regio Westfriesland? Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, op visite te gaan of een wijkcentrum te bezoeken. Dan kunt u terecht bij plaatselijke organisaties of de gemeente.

Vraag hulp aan bekenden

Mogelijk kunt u familie, vrienden of buren ook vragen om u ergens naartoe te brengen? In Hoorn en omgeving zijn ook veel organisaties actief waar u terecht kunt, zoals vrijwilligersorganisaties en mantelzorgorganisaties. Meer informatie op de pagina Zelf ondersteuning vinden.

Reizen buiten de regio

Heeft u vervoer nodig voor langere afstanden? Dan kunt u gebruikmaken van Valys. Bijvoorbeeld voor een dagje uit. Of voor een bezoek aan familie. Kijk voor meer informatie en het regelen van het vervoer op de website van Valys. De Valys valt niet onder de vervoersvoorzieningen van de gemeente.

Leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer is vervoer voor kinderen naar het speciaal basis- en voortgezet onderwijs. De school waar uw kind naar toe gaat, meldt uw kind aan voor leerlingenvervoer. Meer informatie vindt u op de website Leerlingenvervoer Westfriesland.

Vervoersvoorziening via de gemeente

Krijgt u geen hulp van familie, kennissen of vrijwilligers? Dan kunt u terecht bij de teams van 1.Hoorn van de gemeente. Samen met u kijken de medewerkers naar uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden voor een vervoersvoorziening. Bijvoorbeeld een pas voor de Regiotaxi, scootmobiel of driewielfiets. Hierbij houden we rekening met uw omstandigheden en eigen mogelijkheden. Meer informatie over de werkwijze leest op de pagina Zo werkt 1.Hoorn.