Hulp bij vervoer

Heeft u of uw kind een ziekte of beperking? En is het daarom niet mogelijk om zelfstandig te reizen in Hoorn of in de regio Westfriesland? Dan kunt u voor hulp terecht bij plaatselijke organisaties of de gemeente.

Vraag hulp aan bekenden

Mogelijk kunt u familie, vrienden of buren ook vragen om u ergens naartoe te brengen? In Hoorn en omgeving zijn ook veel organisaties actief waar u terecht kunt. Bijvoorbeeld vrijwilligersorganisaties en mantelzorgorganisaties. Meer informatie vindt u op de pagina Zelf ondersteuning vinden.

Reizen buiten de regio

Heeft u vervoer nodig voor langere afstanden? Dan kunt u kiezen voor Valys. Bijvoorbeeld voor een dagje uit. Of voor een bezoek aan familie. Kijk voor meer informatie en het regelen van het vervoer op de website van Valys. Valys valt niet onder de vervoersvoorzieningen van de gemeente.

Leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer is vervoer voor kinderen naar het speciaal basis- en voortgezet onderwijs. De school waar uw kind naar toe gaat, meldt uw kind aan voor leerlingenvervoer. Meer informatie vindt u op de website Doelgroepenvervoer Westfriesland.

Vervoersvoorziening via de gemeente

Krijgt u geen hulp van familie, kennissen of vrijwilligers? Dan kunt u terecht bij de teams van 1.Hoorn van de gemeente. Samen met u kijken de medewerkers naar uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden voor een vervoersvoorziening. Bijvoorbeeld een pas voor de Regiotaxi, scootmobiel of driewielfiets. Hierbij houden we rekening met uw omstandigheden en eigen mogelijkheden. Meer informatie vindt u op de pagina Zo werkt 1.Hoorn.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.