Zelf ondersteuning zoeken

Heeft u hulp of advies nodig? Dan kunnen uw vrienden, familieleden, collega's of buren u misschien wel helpen. In Hoorn en omgeving zijn ook veel vrijwilligers en organisaties actief waar u terecht kunt voor ondersteuning. Bijvoorbeeld voor het maaien van uw gras, vervangen van een lamp, vervoer of een gezellige activiteiten.

Vind een vrijwilliger

Zoekt u iemand om gezellig mee te kletsen, iemand die boodschappen voor u kan doen of iemand die iets voor u in huis kan doen? Op de website Hulp Dichtbij vindt u (vrijwilligers)organisaties in West-Friesland die iets voor u kunnen betekenen.

Activiteiten bij Stichting Netwerk

Stichting Netwerk organiseert verschillende activiteiten voor jong en oud. U ontmoet andere inwoners, kunt meedoen aan creatieve of sportieve activiteiten. U kunt ook nieuwe dingen leren zoals omgaan met de mobiele telefoon. Er is altijd extra aandacht voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Meer informatie op de website van Stichting Netwerk Hoorn.

Autodienst Hoorn

Is reizen met het openbaar vervoer moeilijk? Bijvoorbeeld omdat u ziek of slecht ter been bent. Dan kunt u als inwoner van Hoorn gebruik maken van de Autodienst. Vrijwilligers brengen u met hun eigen auto naar uw afspraak. U betaalt een kleine onkostenvergoeding contant aan de chauffeur. Meer informatie op de website van Mee & de Wering.

Klussen in en om het huis

Heeft u kleine klusjes die u zelf niet meer kunt doen en kunnen vrienden of familie u niet helpen? Schakel dan een klussendienst in bijvoorbeeld via de website Werkspot. Bij MEE & de Wering/WonenPlus kunnen inwoners van 55 jaar en ouder, zieken, mantelzorgers en mensen met een beperking om hulp vragen voor klusjes in en om het huis.

Hulp bij opvoeden en opgroeien

Wilt u als (aanstaande) ouder, opvoeder of jongere meer informatie over opvoeden en opgroeien? Of andere onderwerpen die met kinderen en jongeren te maken hebben? Er zijn veel organisaties die u goed kunnen helpen. Meer informatie vindt op de pagina Jeugd: opvoeden en onderwijs.

Oplossingen die voor iedereen beschikbaar zijn

Sommige oplossingen (voorzieningen) voor mensen die ondersteuning nodig hebben, zijn in ´gewone´ winkels te verkrijgen. Die worden niet vergoed door de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische fiets (2-wieler) of een mengkraan. U kunt ook denken aan uitleenartikelen van de thuiszorgwinkel of een boodschappendienst. Hier kan iedereen gebruik van kan maken zonder dit aan te vragen bij de gemeente. Bijvoorbeeld:

Laat uw maaltijden bezorgen

Als u niet in staat bent om zelf boodschappen te doen of een maaltijd te koken, kunt u een bezorgservice voor maaltijden kiezen. U krijgt dan kant-en-klare maaltijden geleverd aan huis. Die hoeft u alleen op te warmen in de magnetron, oven of pan. In Hoorn kunt u kiezen uit twee aanbieders. Meer informatie op de website Omring en website Tafeltje Dekje.

Boodschappen thuisbezorgd

Veel supermarkten bezorgen de boodschappen bij u thuis. Vraag hiernaar in uw supermarkt of kijk op de website van bijvoorbeeld Albert Heijn, Jumbo of Dekamarkt.

Hulpmiddelen

Via de thuiszorgwinkel van Omring kunt u verpleeg- of hulpmiddelen huren, lenen of kopen. U kunt bijvoorbeeld terecht voor krukken, een rollator, rolstoel (voor tijdelijke duur), sta-op-stoel, douchestoel, wandbeugels of toiletverhoger. Meer informatie op de website Omringwinkel

Samen met 1.Hoorn

Komt u er met de hulp van uw eigen omgeving en de bovenstaande organisaties niet uit met een zorg of probleem? Dan kunt u terecht bij 1.Hoorn. De medewerkers denken met u mee over mogelijkheden voor zorg en ondersteuning; dichtbij als het kan en met professionele hulp als het nodig is. Meer informatie vindt u op de pagina Langer zelfstandig blijven wonen.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.