Inburgeren

Als u moet inburgeren, krijgt u een brief van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). U moet zelf een inburgeringscursus zoeken en betalen. Ook moet u verplicht het inburgeringsexamen doen. Meer informatie vindt u op de website over inburgeren.

Verblijfsvergunning voor 1 januari 2013

Als u voor 1 januari 2013 een verblijfsvergunning heeft gekregen, krijgt u de inburgeringscursus mogelijk van de gemeente. Neem daarvoor contact op met de gemeente.

Participatieverklaring

Moet u inburgeren en bent u op of na 1 oktober 2017 in Hoorn komen wonen? Dan bent u ook verplicht om te leren wat belangrijk is in Nederland. Fiolet Taaltrainingen stuurt u een uitnodiging voor het participatieverklaringstraject. U moet de participatieverklaring binnen een jaar na inschrijving in de gemeente ondertekenen. Meer informatie over de participatieverklaring vindt u op de website over inburgeren.

Herinneringsbrief DUO

Loopt uw termijn voor het behalen van de participatieverklaring af? De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) stuurt u dan een herinneringsbrief. Hierin staat dat als u niet op tijd klaar bent met het traject, u een boete kunt krijgen van € 340. Heeft u nog geen brief van Fiolet Taaltrainingen ontvangen over de participatieverklaring? Of kunt u door omstandigheden niet deelnemen? Neemt dan contact op met de gemeente.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.