Standplaats foodtruck 't Hoofd

De gemeente verhuurt bij ’t Hoofd een standplaats voor een foodtruck. Dit voor de periode van de zomer 2023 tot 1 juli 2025. De toewijzing kan aan één of meerdere huurders zijn. Op die manier kan er dagelijks een ander aanbod ontstaan. 

Wilt u zich inschrijven voor de foodtruck op 't Hoofd? Stuur dan een mail. U ontvangt dan het inschrijfformulier en de voorwaarden om te kunnen indienen.

De selectie van de huurders vindt plaats aan de hand van de volgende criteria:

  1. Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met foodtruck vereist
  2. Geen belemmeringen uit de Bibob-toets is vereist
  3. Hoogte van het bod op de huursom (per m² per dag en is minimaal €2,50), (punten is 3 x het voorgestelde bod)
  4. Puntentoekenning voor:
  5. Uitstraling:
    • De foodtruck steekt af in de omgeving en er is matig en standaard materiaal gebruikt (0 punten).
    • Uitstraling van de foodtruck voegt zich goed in de omgeving en er is verzorgd materiaal gebruikt (maximaal 3 punten)
    • De foodtruck heeft een originele uitstraling, draagt bij aan de speerpunten “Jong”(fris, modern/ van nu/ lichtvoetig) en “reuring” (levendig, bruisend, energiek, boel opschuddend, bedrijvigheid, ondernemend) en roept een gevoel van optimisme en blijheid op, daarnaast is het gemaakt van kwalitatief goed materiaal (max 6 punten)
  6. Innovatie:
    • De ondernemer is niet vernieuwend, heeft geen oog voor het milieu en voor de buurt/omgeving (0 punten).
    • De ondernemer heeft een innovatieve en duurzame visie (maximaal 5 punten).
  7. Het eten is:
    • Biologisch (0,5 punt)
    • Kwalitatief hoogwaardig (0,5 punt)
    • Heeft een lokaal verhaal (0,5 punt)
    • Vervult een lokale behoefte (0,5 punt)
  8. Duurzaamheid:
    • Apparatuur is energiezuinig en veroorzaakt weinig overlast. (1 punt)
    • Afval wordt gescheiden en op verantwoorde wijze afgevoerd. (1 punt)
  9. Bij gelijke punten is de volgorde van binnenkomst van de aanvraag bepalend.

Na een inschrijving, start de toewijzingsprocedure. Dit werkt als volgt: 

  • De vijfde werkdag na de dag van inschrijving worden inschrijvingen geïnventariseerd en beoordeeld. Dit gebeurt op basis van de voorwaarden en de criteria.
  • De toewijzingscommissie geeft punten en bestaat uit: portefeuillehouder, stedenbouwkundige, VBT, grondzaken.
  • Degene met de meeste punten wordt op de voorkeursdagen ingedeeld, degene met de punten daaronder wordt op de volgende lege dagen ingedeeld.
  • De toewijzing is onder voorbehoud van goedkeuring door het college.
  • Uiterlijk 2 werkdagen na de toewijzing door het college, wordt de toewijzing bekend gemaakt.
  • Gegadigden die toegewezen worden krijgen de mogelijkheid om binnen 5 werkdagen een vergunning aan te vragen.
  • Wordt deze vergunning niet verleend binnen een termijn van 8 weken, of trekt deze persoon zich terug? Dan vervalt de mogelijkheid en heeft de volgende die zich heeft ingeschreven voor die dag mogelijkheid hierop.

Als een huurder is toegewezen, moet deze persoon een standplaatsvergunning aanvragen. Kijk voor meer info op www.hoorn.nl/standplaatsen.

1. Wat wordt bedoeld met invulling geven aan een lokale behoefte?

In het gebied is de snackvoorziening en visvoorziening weggevallen. Dit zijn lokale behoeften.

2. Wat wordt bedoeld met ‘Heeft een lokaal verhaal”?

Dit kan zijn dat er typisch Hoornse producten worden verkocht en/of de producten die verkocht worden, typisch zijn voor een haven.  

3. Kan ik voor enkele dagen inschrijven?

Ja, dit kunt u aangeven op het inschrijfformulier.

4. Moet ik alle toegewezen dagen er staan?

Ja, het is de bedoeling dat u al deze dagen er staat. Als u er meer dan 15 % van de tijd niet staat, kan de vergunning worden ingetrokken.

5. Tijdens welke tijden moet ik open zijn?

Tijdens de reguliere winkeltijden. Dat is tussen 6.00 uur en 22.00 uur. Uitzondering zijn 4 mei en 24 december. Dan moet de foodtruck sluiten om 19.00 uur.