Zo werkt 1.Hoorn

Komt u er met uw eigen omgeving niet uit met een zorg of probleem? Dan kunt u terecht bij 1.Hoorn. De medewerkers denken met u mee over mogelijkheden voor zorg en ondersteuning; dichtbij als het kan en met professionele hulp als het nodig is.

Wat is 1.Hoorn?

De teams van 1.Hoorn bestaan uit deskundige medewerkers op het gebied van zorg en ondersteuning. U kunt bij hen terecht met alle simpele of uitgebreide vragen over:

  • Opvoeding en opgroeien
  • Wonen en samenleven
  • Geldzaken en dingen regelen
  • Zorg en hulpmiddelen
  • (vrijwilligers-) werk en activiteiten in de buurt

Samen ondersteuning vinden

De medewerkers zijn voor u een luisterend oor, zij geven gratis advies en denken graag met u mee. Zij helpen u op weg om zelf een oplossing te vinden, door het inzetten van mensen uit uw directe omgeving of andere vrijwilligers. Wist u bijvoorbeeld dat er in Hoorn en omgeving ook veel vrijwilligers en organisaties actief zijn waar u terecht kunt voor ondersteuning, bijvoorbeeld voor huishoudelijke hulp, klusjes in huis, vervoer en gezellige activiteiten? Meer informatie vindt op de pagina Zelf ondersteuning vinden.

Professionele hulp

Als u meer hulp nodig heeft, zorgen we voor professionele ondersteuning op maat. U krijgt hierbij één contactpersoon. Stap voor stap werken we dan aan een oplossing voor nu en in de toekomst. De medewerkers van 1.Hoorn werken hierbij samen met diverse organisaties/instellingen zoals het onderwijs, WerkSaam Westfriesland, kinderopvang en peuterspeelzalen, zorginstellingen, woningcorporaties, politie en vrijwilligersorganisaties. Dit doen we ook met de huisartsen, specialisten en jeugdartsen.

Contact met 1.Hoorn

Wilt u iemand van 1.Hoorn persoonlijk spreken? Een vraag stellen of uw zorg over iemand anders uiten? Kom langs tijdens een van de inloopspreekuren van 1.Hoorn of bel 0229 25 22 00. Meer informatie vindt u op de pagina Contact met 1.Hoorn.

Meteen zorg aanvragen

Wilt u als inwoner van Hoorn meteen zorg of ondersteuning aanvragen? Vul dan het aanmeldformulier in op de pagina aanmelden bij 1.Hoorn. Op die pagina leest u ook wat er gebeurt na deze zorgaanvraag.

Cliëntondersteuning

Vindt u het moeilijk om hulp aan te vragen? Of wilt u graag dat er iemand aanwezig is bij de gesprekken met 1.Hoorn? U kunt dan gratis hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Meer informatie op de pagina Cliëntondersteuning

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.