Hulp bij het huishouden

Kunt u vanwege ziekte, een beperking of ouderdom niet meer zelf schoonmaken of opruimen in huis? Vraag bekenden zoals familie, vrienden of buren dan om hulp. Is er niemand die u kan helpen? Dan kunt u terecht bij plaatselijke organisaties of de gemeente.

Wat betekent hulp bij het huishouden?

Een hulp bij uw huishouden kan bijvoorbeeld:

  • uw huishouden regelen en plannen
  • leren hoe u uw woning zelf schoon kunt houden
  • schoonmaken en schoon houden van de kamers in uw woning

Vind hulp via bedrijf of particulier

U kunt bijvoorbeeld een schoonmaakhulp inhuren. Of een schoonmaakbedrijf. Vaak kennen buren, familieleden of vrienden wel iemand. Misschien staat er een advertentie in de krant. Of hangt er een advertentie bij uw supermarkt.

Hulp via de thuiszorg

U kunt hulp krijgen van een medewerker van een thuiszorginstelling. Een thuiszorghulp doet meer dan alleen schoonmaken en opruimen. Een thuiszorghulp denkt mee over wat er moet gebeuren. En schakelt extra hulp in als dat nodig is. Aanbieders van thuiszorg zijn Omring, Buurtzorg, Gunst zorg, Wilgaerden, Alfa & Zorg, Buurtzorg/Buurtdiensten, De Nieuwe Zorg Thuis, Happy Nurse Thuiszorg, Stichting Pittig, Thuiszorg de Friese Wouden, Thuiszorg Matilda Nederland, Thuiszorg, Zorghulp Westfriesland.

Zelf hulp vinden

Mogelijk kunt u familie, vrienden of buren vragen om ondersteuning? In Hoorn en omgeving zijn ook veel organisaties actief waar u terecht kunt, zoals vrijwilligersorganisaties en mantelzorgorganisaties. Meer informatie op de pagina Zelf ondersteuning vinden.

Hulp via de gemeente

Heeft u huishoudelijke hulp nodig om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen? En krijgt u geen of onvoldoende hulp van huisgenoten, familie, vrienden, buren of vrijwilligers? Dan kunt u terecht bij de teams van 1.Hoorn van de gemeente. Samen met u kijken de medewerkers naar uw persoonlijke situatie. Hierbij houden we rekening met uw omstandigheden en eigen mogelijkheden. Meld u aan via het aanmeldformulier van 1.Hoorn. Meer informatie over de werkwijze leest op de pagina Zo werkt 1.Hoorn

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.