Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Rekening houden met uw situatie

Als u Wmo-ondersteuning aanvraagt, kijken we naar uw persoonlijke situatie. Hierbij houden we rekening met uw omstandigheden en behoeften. En met uw eigen mogelijkheden, uw eigen kracht. Meer informatie over de werkwijze leest op de pagina Zo werkt 1.Hoorn.

Zelf ondersteuning vinden

Mogelijk kunt u familie, vrienden of buren vragen om ondersteuning? In Hoorn en omgeving zijn ook veel organisaties actief waar u terecht kunt, zoals vrijwilligersorganisaties en mantelzorgorganisaties. Meer informatie op de pagina Zelf ondersteuning vinden.

Huishoudelijke hulp

Kunt u vanwege ziekte, een beperking of ouderdom niet meer zelf schoonmaken of opruimen in huis? Vraag bekenden zoals familie, vrienden of buren om hulp. Is er niemand die u kan helpen? Bekijk dan de pagina Hulp bij het huishouden.

Hulp bij vervoer

Kunt u niet meer zelfstandig lopen, fietsen of met het openbaar vervoer? En kunt u geen hulp krijgen van bekenden? Dan bekijkt de gemeente graag met u naar passende hulpmiddelen zoals een scootmobiel of pas van de Regiotaxi. Meer informatie op de pagina Vervoersvoorziening.

Rolstoel aanvragen

U kunt een rolstoel aanvragen als u niet meer kunt lopen in en rond uw woning. De gemeente kijkt eerst naar andere hulpmiddelen zoals een rollator. Meer informatie op de pagina Rolstoel aanvragen.

Begeleiding in het dagelijkse leven

Mensen die niet in staat zijn om zelfstandig structuur te geven aan hun leven, kunnen ondersteund worden bij bijvoorbeeld geldzaken of het plannen van dagelijkse activiteiten. Meer informatie op de pagina Begeleiding in het dagelijkse leven.

Woonvoorziening

Loopt u door ouderdom, een beperking of ziekte tegen problemen aan als u in uw eigen huis wilt blijven wonen? Dan kan een aanpassing aan de woning misschien een oplossing bieden. Meer informatie op de pagina Langer zelfstandig wonen.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.