Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Rekening houden met uw situatie

Als u Wmo-ondersteuning aanvraagt, kijken we naar uw persoonlijke situatie. Hierbij houden we rekening met uw omstandigheden en behoeften. En met uw eigen mogelijkheden. Meer informatie leest u op de pagina Zo werkt 1.Hoorn.

Zelf ondersteuning vinden

Mogelijk kunt u familie, vrienden of buren vragen om ondersteuning? In Hoorn en omgeving zijn ook veel organisaties actief waar u terecht kunt, zoals vrijwilligersorganisaties en mantelzorgorganisaties. Meer informatie op de pagina Zelf ondersteuning vinden.

Huishoudelijke hulp

Kunt u door een ziekte, een beperking of ouderdom niet meer zelf schoonmaken of opruimen in huis? Vraag bekenden zoals familie, vrienden of buren om hulp. Is er niemand die u kan helpen? Bekijk dan de pagina Hulp bij het huishouden.

Hulp bij vervoer

Kunt u niet meer zelfstandig lopen, fietsen of met het openbaar vervoer? En kunt u geen hulp krijgen van bekenden? Dan bekijkt de gemeente graag met u naar passende hulpmiddelen zoals een scootmobiel of pas van de Regiotaxi. Meer informatie op de pagina Vervoersvoorziening.

Rolstoel

U kunt een rolstoel aanvragen als u niet meer kunt lopen in en rond uw woning. De gemeente kijkt eerst naar andere hulpmiddelen zoals een rollator. Meer informatie op de pagina Rolstoel aanvragen.

Begeleiding in het dagelijkse leven

Lukt het niet om structuur te geven aan uw leven? Dan kan de gemeente helpen bij bijvoorbeeld geldzaken of het plannen van dagelijkse activiteiten. Meer informatie op de pagina Begeleiding in het dagelijkse leven.

Woning aanpassen

Blijft u het liefst in uw eigen huis wonen? Maar wordt dat moeilijker door ouderdom, een beperking of ziekte? Dan kan een aanpassing aan de woning misschien een oplossing bieden. Meer informatie op de pagina Langer zelfstandig wonen.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.