Markten

Markten

Wekelijkse goederenmarkten

marktkraamHoorn heeft drie wekelijkse goederenmarkten. In de binnenstad staat elke zaterdag een lang lint van kramen en verkoopwagens op het Breed, de Gedempte Turfhaven, Gouw en Nieuwstraat. Aan de zuidkant van winkelcentrum de Huesmolen in de Risdam staat elke woensdag markt en op het Betje Wolffplein in winkelcentrum de Kersenboogerd elke dinsdag.

Meer informatie en inschrijven voor de weekmarkten in Hoorn.

kaartje met de weekmarkten 

MAKS’ Biomarkt

Elke laatste zondag van de maand organiseert MAK Blokweer van 10:00 tot 16:00 uur een streekmarkt met biologische producten van lokale ondernemers. Tot het vaste assortiment behoren kaas, brood, fruit en groente. Daarnaast is er een wisselend aanbod van andere producten zoals jam en honing. Tijdens de markt zijn het bezoekerscentrum, de kijkboerderij en het natuurpark geopend. Honden zijn niet toegestaan.
Locatie: Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker.
Informatie: http://www.mak-blokweer.nl/

Jaarmarkten

In het voorjaar (april) en in het najaar (november) worden twee grote goederenmarkten in de binnenstad gehouden. Beide markten staan op de Veemarkt-oostzijde, het Breed, de Gedempte Turfhaven, de eerste helft van de Grote Noord, de Spoorstraat, de Gouw en de Nieuwstraat.

Na de jaarlijkse kermis, op de derde maandag in augustus, is er de traditionele lappendag. Deze markt heeft een eeuwenoude geschiedenis. Honderden marktkramen staan dan vanaf 's morgens vroeg klaar, gevuld met stoffen, kleding, bad- & bedtextiel en overige koopwaren.

Meer informatie en inschrijven voor de jaarmarkten in Hoorn.

Toeristische markten

KaasmarktIn de binnenstad worden toeristische markten (koopzondagmarkten, woensdagthemamarkten, nachtmarkten, kaasmarkten en een paardenmarkt) gehouden.