Hulp bij burenoverlast

Heeft u overlast van de buren en komen jullie er met elkaar niet uit? Schakel dan de gratis hulp van een buurtbemiddelaar in via de website van Stichting Netwerk.

Wat doet een buurtbemiddelaar?

Buurtbemiddelaars helpen het contact te herstellen tussen buren die elkaar overlast bezorgen. Buurtbemiddelaars zetten zich daarmee in voor een prettige en veilige woonomgeving.

Hoe werkt buurtbemiddeling?

Na het aanvragen van buurtbemiddeling, komen er op afspraak twee buurtbemiddelaars bij u langs. Zij gaan ook bij uw buren langs om te praten over de overlast. Als beide partijen het met elkaar eens zijn, volgt er een gezamenlijk gesprek op een locatie in uw buurt.

Kan iedereen hulp krijgen van een buurtbemiddelaar?

Alle inwoners van de gemeente Hoorn kunnen gebruik maken van een buurtbemiddelaar. Ook als u in een huurhuis woont kunt u hulp vragen van een buurtbemiddelaar.

1. Mijn probleem met de buren loopt uit de hand. Wat moet ik doen?

Als uw probleem met de buren uit de hand loopt, kunt u contact opnemen met de politie via 0900 88 44. Ook als er drank of drugs in het spel is, moet u professionele hulp inschakelen. Buurtbemiddeling kan in dat soort situaties niet helpen.

2. Wat gebeurt er als mijn buren niet mee willen werken met buurtbemiddeling?

Buurtbemiddelaars komen alleen in actie als beide partijen willen meewerken. Als slechts één van de partijen meewerkt, geven de buurtbemiddelaars alleen advies.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.