Langer zelfstandig wonen

Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel blijven wonen. Heeft u nu of in de toekomst door een ziekte, beperking of ouderdom problemen om thuis te wonen? Bekijk dan eerst de mogelijkheden om te verhuizen naar een meer geschikte woning. Als dat niet mogelijk is, kan een aanpassing aan uw woning u helpen.

Woningaanpassingen

U kunt langer zelfstandig thuis blijven wonen dankzij kleine of grotere aanpassingen aan uw huis. Bijvoorbeeld:

  • drempels weghalen
  • bredere deuren plaatsen
  • lichtschakelaars op zithoogte
  • de keuken aanpassen
  • een badlift of douchestoel
  • een toiletverhoger
  • een elektrische deuropener

Kunt u lang zelfstandig blijven wonen?

Is uw woning geschikt om zelfstandig te blijven wonen nu en in de toekomst? Doe de test en vindt praktische tips op de website Lekker blijven wonen.

Blijverslening

Als u een eigen woning heeft en uw woning wilt aanpassen voor de toekomst, kunt u een blijverslening aanvragen. Dit is een soort hypotheek voor mensen vanaf 55 jaar of mensen met een zorgvraag. Met het geleende geld is het mogelijk om bijvoorbeeld uw bad te vervangen voor een douche of om sensoren te plaatsen die de verlichting automatisch aan en uit doen. Meer informatie vindt u op de pagina Blijverslening.

Woonvoorziening via de gemeente

Zijn er aanpassingen nodig om zelfstandig te blijven wonen? Of om uw kind thuis te laten opgroeien? En kunt u de aanpassingen zelf niet uitvoeren of laten uitvoeren door familie, kennissen of vrijwilligers? Dan kunt u in aanmerking komen voor een aanpassing in uw huis. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een traplift. Neem hiervoor contact op met 1.Hoorn. Samen met u kijken de medewerkers naar uw persoonlijke situatie. Hierbij houden we rekening met uw omstandigheden en eigen mogelijkheden. Ook wordt er gekeken of er een meer geschikte woning beschikbaar is. Meer informatie over de werkwijze leest op de pagina Zo werkt 1.Hoorn.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.