Gevonden en verloren voorwerpen

Bent u iets kwijt? Kijk op www.verlorenofgevonden.nl of uw voorwerp is gevonden. Het is niet mogelijk om een verloren voorwerp te registreren bij de gemeente.

Melding verloren voorwerp op facebook 

Via de Facebookgroep Verloren, gevonden, vernield omgeving Hoorn kunt u een oproep plaatsen of uw voorwerp gevonden is.

Meld het voorwerp aan bij de gemeente. U bewaart zelf het gevonden voorwerp of u geeft het af bij de balie in het stadhuis.

Gevonden voorwerp melden

U kunt ook een oproep plaatsen in de Facebookgroep Verloren, gevonden, vernield omgeving Hoorn. Deze groep is geen onderdeel van de gemeente. 

Ik heb een reisdocument of rijbewijs gevonden

Een gevonden paspoort, rijbewijs, verblijfsdocument of identiteitskaart geeft u af bij de balie in het stadhuis. Dit kan zonder afspraak.

Alle soorten sleutels kunt u afgeven bij de balie in het stadhuis. Dit kan zonder afspraak.

Gevonden sleutels

Gevonden huissleutels hangen in het stadhuis aan het bord bij de hoofdingang. U kunt zonder afspraak langs komen om te kijken. Kijk voor gevonden autosleutels op de website verloren of gevonden.

Bankpas

Heeft u een betaalpas gevonden? Knip de gevonden pas door en gooi deze weg. Dit is op verzoek van de banken.

Identiteitskaart kwijt of gestolen?

U hoeft geen aangifte te doen bij de politie als uw identiteitskaart is gestolen. Meld dit wel zo snel mogelijk bij de gemeente. Daarna kunt u een afspraak maken om een nieuwe identiteitskaart aan te vragen.  

Rijbewijs kwijt of gestolen? 

U hoeft geen aangifte bij de politie te doen als uw rijbewijs gestolen of kwijt is. U maakt een afspraak om een nieuw rijbewijs aan te vragen. Geef via de website van het RDW door dat uw rijbewijs kwijt of gestolen is.

Als u na het maken van een melding al zelf de eigenaar heeft gevonden, geef u dit door via het contactformulier. De gemeente zorgt ervoor dat uw melding wordt ingetrokken.

De gemeente regelt het beheer van verloren en gevonden voorwerpen. Als u vermoedt dat een voorwerp gestolen is, gaat u wel naar de politie.

Maximaal één jaar. Dit kan thuis of bij de gemeente. Het voorwerp moet in dezelfde staat blijven. U ontvangt bericht als u eigenaar bent geworden.

Als de eigenaar zicht niet meldt, dan gaan de gevonden voorwerpen naar verschillende instanties. Kleding, tassen, schoenen, zonnebrillen gaan naar Noppes. Mobiele telefoons en laptops gaan naar een bedrijf dat deze apparatuur op een veilige manier recyclet en verkoopt. Alle passen van banken worden vernietigd. Sieraden worden getaxeerd en ingeruild bij een juwelier. Kentekenplaten, autosleutels en huissleutels gaan naar het oud ijzer.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.