Gevonden en verloren voorwerpen

Ik ben een voorwerp verloren (kwijt)

Er is een speciale website waar gevonden voorwerpen worden gemeld.

Is mijn voorwerp gevonden?

Ook kunt u via de Facebookgroep Verloren, gevonden, vernield omgeving Hoorn een oproep plaatsen of uw voorwerp gevonden is. Deze groep is geen onderdeel van de gemeente.

Kan ik een verloren voorwerp aanmelden bij de gemeente?

Nee, dat is niet mogelijk.

Zijn mijn verloren huissleutels of autosleutels gevonden?

Gevonden huissleutels hangen in het stadhuis aan het bord bij de hoofdingang. U kunt zonder afspraak langs komen om te kijken. Kijk voor gevonden autosleutels op de website verloren of gevonden.

Ik ben mijn rijbewijs verloren

U hoeft geen aangifte bij de politie te doen als uw rijbewijs gestolen of kwijt is. U vraagt meteen een nieuw rijbewijs aan via de pagina Rijbewijs aanvragen.

Ik heb een voorwerp gevonden

Meld het voorwerp aan bij de gemeente. U kunt ook een oproep plaatsen in de Facebookgroep Verloren, gevonden, vernield omgeving Hoorn. Deze groep is geen onderdeel van de gemeente. U bewaart zelf het gevonden voorwerp of u geeft het af bij de balie in het stadhuis.

Gevonden voorwerp aanmelden

Ik heb een reisdocument of rijbewijs gevonden

Een gevonden paspoort, rijbewijs, verblijfsdocument of identiteitskaart geeft u af bij de balie in het stadhuis. Dit kan zonder afspraak.

Ik heb sleutels gevonden

Alle soorten sleutels kunt u afgeven bij de balie in het stadhuis. Dit kan zonder afspraak.

Als u na het maken van een melding al zelf de eigenaar heeft gevonden, geef u dit door via het contactformulier. De gemeente zorgt ervoor dat uw melding wordt ingetrokken.

De gemeente regelt het beheer van verloren en gevonden voorwerpen. Als u vermoedt dat een voorwerp gestolen is, gaat u wel naar de politie.

Maximaal één jaar. Dit kan thuis of bij de gemeente. Het voorwerp moet in dezelfde staat blijven. U ontvangt bericht als u eigenaar bent geworden.

Als de eigenaar zicht niet meldt, dan gaan de gevonden voorwerpen naar verschillende instanties. Kleding, tassen, schoenen, zonnebrillen gaan naar Noppes. Mobiele telefoons en laptops gaan naar een bedrijf dat deze apparatuur op een veilige manier recyclet en verkoopt. Alle passen van banken worden vernietigd. Sieraden worden getaxeerd en ingeruild bij een juwelier. Kentekenplaten, autosleutels en huissleutels gaan naar het oud ijzer.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.