Gevonden en verloren voorwerpen

Bent u iets kwijt? Kijk op www.verlorenofgevonden.nl of uw voorwerp is gevonden. 

Melding verloren voorwerp op facebook 

Via de Facebookgroep Verloren, gevonden, vernield omgeving Hoorn kunt u een oproep plaatsen of uw voorwerp gevonden is.

Kan ik een verloren voorwerp registreren bij de gemeente? 

Nee.

Meld het voorwerp aan bij de gemeente. U bewaart zelf het gevonden voorwerp of u geeft het af bij de balie in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1. 

Gevonden voorwerp melden

Facebookgroep

U kunt ook in de Facebookgroep Verloren, gevonden, vernield omgeving Hoorn melden dat u iets heeft gevonden. Deze groep is geen onderdeel van de gemeente. 

Fiets melden die lang op dezelfde plek staat

Kijk voor meer informatie op de pagina Fiets kwijt of gevonden.

Alle soorten sleutels kunt u afgeven bij de balie in het stadhuis. Dit kan zonder afspraak.

Gevonden sleutels

Gevonden huissleutels hangen in het stadhuis aan het bord bij de hoofdingang. U kunt zonder afspraak langs komen om te kijken. Kijk voor gevonden autosleutels op de website verloren of gevonden.

Bankpas

Heeft u een betaalpas gevonden? Knip de gevonden pas door en gooi deze weg. Dit is op verzoek van de banken.

Ik heb een reisdocument of rijbewijs gevonden

Een gevonden paspoort, rijbewijs, verblijfsdocument of identiteitskaart geeft u af bij de balie in het stadhuis. Dit kan zonder afspraak.

Identiteitskaart kwijt of gestolen?

U hoeft geen aangifte te doen bij de politie als uw identiteitskaart is gestolen. Meld dit wel zo snel mogelijk bij de gemeente. Daarna kunt u een afspraak maken om een nieuwe identiteitskaart aan te vragen.  

Rijbewijs kwijt of gestolen? 

U hoeft geen aangifte bij de politie te doen als uw rijbewijs gestolen of kwijt is. U maakt een afspraak om een nieuw rijbewijs aan te vragen. Geef via de website van het RDW door dat uw rijbewijs kwijt of gestolen is.

Vul dan het contactformulier in. De gemeente neemt daarna contact met u op.

Als u na het maken van een melding al zelf de eigenaar heeft gevonden, geef u dit door via het contactformulier. De gemeente zorgt ervoor dat uw melding wordt ingetrokken.

De gemeente regelt het beheer van verloren en gevonden voorwerpen. Als u vermoedt dat een voorwerp gestolen is, gaat u wel naar de politie.

Maximaal één jaar. Dit kan thuis of bij de gemeente. Het voorwerp moet in dezelfde staat blijven. U ontvangt bericht als u eigenaar bent geworden.

Als de eigenaar zicht niet meldt, dan gaan de gevonden voorwerpen naar verschillende instanties. Kleding, tassen, schoenen, zonnebrillen gaan naar Noppes. Mobiele telefoons en laptops gaan naar een bedrijf dat deze apparatuur op een veilige manier recyclet en verkoopt. Alle passen van banken worden vernietigd. Sieraden worden getaxeerd en ingeruild bij een juwelier. Kentekenplaten, autosleutels en huissleutels gaan naar het oud ijzer.

Een gevonden reisdocument wordt vernietigd. Dit heeft te maken met fraude. De burger wordt hiervan op de hoogte gesteld via een brief. De burger moet zelf de vermissing doorgeven in de woongemeente.

Een gevonden rijbewijs dat is uitgegeven in Hoorn kan onder voorwaarden terug naar de eigenaar. Zo mag het rijbewijs niet als vermist zijn opgegeven. Ook moet een verklaring worden ondertekend dat de burger er zich van bewust is dat het rijbewijs uit zicht is geweest. Hierdoor kan er mogelijk mee gefraudeerd zijn.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.