Aanpak Hoorn-Noord en Venenlaankwartier

De gemeente en Intermaris investeren extra in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Deze wijken waren de eerste stadsuitbreidingen buiten de singels. Inmiddels zijn ze toe aan verbeteringen. Met diverse projecten en activiteiten wordt ervoor gezorgd dat Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier ook in de toekomst plekken zijn waar het goed wonen, samenleven en werken is.

Samen met de wijk

De gemeente doet dit samen met bewoners, ondernemers en organisaties in de wijk. De bedoeling is om dat wat beter kan te verbeteren, en wat goed is te behouden en te versterken.

Vervanging riolering

Komende tien jaar worden in een groot deel van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier de verouderde riolen vervangen. Daar waar nodig en mogelijk, wordt de rioolvervanging gecombineerd met het verbeteren van de inrichting van de straat. Vervanging en herinrichting gebeuren in nauw overleg met bewoners. 

Ontwerpen van de groenstroken

Met inbreng van de bewoners heeft de gemeente ontwerpen gemaakt voor het toekomstige groen in de Venenlaan en het Julianaplein. De ontwerpen van de groenstroken zijn hieronder te bekijken:

Venenlaan

Julianaplein

Draafsingel en Willemsweg

Johannes Poststraat

Wat gebeurt er in mijn wijk?

Wilt u op de hoogte blijven van zaken die in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier spelen? Schrijft u zich dan voor de e-mailnieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Meer informatie en meedoen

Heeft u vragen over de wijkaanpak? Heeft u een idee voor de wijk? Wilt u meehelpen om uw wijk verder te verbeteren? Mail dan naar hnv@hoorn.nl of bel 0229 25 22 00.

Wijkvisie

De projecten en activiteiten die uitgevoerd worden, zijn gebaseerd op de wijkvisie. Deze visie is gemaakt met inbreng van meer dan vierhonderd bewoners, bedrijven en organisaties.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.