Een hoog BMI? Doe mee met Hoorn Fit en Gezond

16 april 2024

Vanaf maandag 6 mei gaat Hoorn Fit en Gezond van start. Dit is een programma voor inwoners met een BMI van 27 of hoger. Deelnemers leren een gezonde leefstijl aan door meer te bewegen en gezonder te eten. En nog belangrijker; om deze leefstijl vol te houden. Hoorn Fit en Gezond duurt 10 weken en kost € 50.

Een vrouw roeit op een roeiapparaat

Programma: beweging en leefstijl

We starten in mei met een intakegesprek waarbij we uw niveau en doel bepalen. In de tien weken gaat u minimaal 2 keer per week sporten bij een van onze partners Vredehof Fitness, Sportcentrum Hoorn, This is Fit, Generation Gym, Next Life Gym of Annemieke’s FitPlan (buitenprogramma). Halverwege en aan het eind van het programma meten we uw voortgang en resultaat.

Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl, maar dat geldt ook voor goede voeding, ontspanning, voldoende slaap en een gestructureerde invulling van uw dag. Naast het beweegprogramma kunt u daarom ook deelnemen aan workshops en coachingsgesprekken. Deze worden aangeboden door de leefstijlcoaches Ciska Gijsbers, Carine de Nijs en Gabrielle de Jong. Let op: Hoorn Fit en Gezond is geen dieetprogramma met diëtist.

Voor inwoners met hoog BMI

Al enkele jaren doen veel inwoners van 55+ mee aan de gezondheidschecks in de wijken. Daaruit blijkt dat gemiddeld 37% van de deelnemers overgewicht (BMI van 25 – 30) heeft en zelfs 18% ernstig overgewicht (BMI 30+). Hoorn Fit en Gezond is voor mensen met een BMI van 27 of hoger. Samen met u gaan we aan de slag om u een gezonde leefstijl aan te leren.

Bereken uw BMI

U kunt uw BMI zelf berekenen; gewicht / (lengte x lengte). Als u bijvoorbeeld 65 kilo weegt en u bent 1,70 meter lang, dan berekent u uw BMI als volgt: 65 kilo / (1,70 x 1,70 meter) = 22,5.

Meer weten en aanmelden

Op de website van Hoorn Beweegt vindt u alle activiteiten die aangeboden worden binnen het programma Hoorn Fit en Gezond. U kunt zich daar ook gelijk inschrijven.