Laatste mogelijkheid aanvraag energietoeslag

16 april 2024

Vraag nog voor 1 juni uw energietoeslag over 2023 aan. Deze energietoeslag kon vanaf 1 december worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Er zijn ondertussen veel mensen die deze toeslag hebben aangevraagd en ontvangen.

Energietoeslag

Heeft u de energietoeslag nog niet aangevraagd? Dan kunt u dit nog doen door het formulier in te vullen dat op onze website staat (www.hoorn.nl/energietoeslag). U kunt het formulier ook op het stadhuis ophalen. 2023 is het laatste jaar dat de energietoeslag wordt uitgekeerd, u kunt geen aanvraag indienen over 2024.

Wat is de energietoeslag?

De kosten voor gas en elektriciteit zijn in 2023 hoog geweest. Mensen hebben moeite gehad om hun energierekening te betalen. De overheid wil deze mensen graag helpen. Daarom is er de energietoeslag. Dat geld is bedoeld om u te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit, ook al is dat in 2023 geweest.

Geldzorgen

Indien u moeite heeft met rondkomen, of andere geldzorgen heeft, kunt u contact opnemen met Team Rondkomen van Gemeente Hoorn. Bel of kom langs tijdens een van de inloopspreekuren hoorn.nl/inloopspreekuren. U kunt ook bellen op 0229 22 00 of mailen via rondkomen@hoorn.nl.