Rolstoel aanvragen

Heeft u of uw kind langdurig een rolstoel nodig? Vraag dan eerst goed advies om te bepalen welk soort rolstoel het best is.

Advies over rolstoelen

Wilt u meer informatie over alle soorten rolstoelen? Neem dan bijvoorbeeld contact op met:

  • uw huisarts
  • een revalidatieadviescentrum
  • een ergotherapeut
  • de adviseur van een thuiszorgwinkel
  • de leveranciers van hulpmiddelen

Rolstoel voor korte tijd nodig

Heeft u de rolstoel korter dan 3 maanden nodig? Dan kunt u terecht bij thuiszorgwinkel Omring aan de Nieuwe Steen in Hoorn. U kunt daar hulpmiddelen huren. Meer informatie vindt u op de website Omringwinkel.

Rolstoel aanvragen via gemeente

Een rolstoel kan u helpen langer zelfstandig te blijven wonen. Daarom kunt u een rolstoel via de gemeente aanvragen als u zich niet zelfstandig kunt verplaatsen in en rond uw woning. U kunt hiervoor terecht bij de teams van 1.Hoorn van de gemeente. Samen met u kijken de medewerkers naar uw persoonlijke situatie. Hierbij houden we rekening met uw omstandigheden en eigen mogelijkheden. Meld u aan via het aanmeldformulier van 1.Hoorn. Meer informatie over de werkwijze leest op de pagina Zo werkt 1.Hoorn.

Hulp bij vervoer

Zoekt u ondersteuning omdat u niet zelfstandig op een gewenste plek kunt komen? Soms zijn er mogelijkheden voor een vervoersvoorziening zoals een vergoeding voor de regiotaxi, een scootmobiel of driewielfiets. Meer informatie op de pagina Hulp bij vervoer.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.