Koninklijke Erepenning, predicaat Hofleverancier, of predicaat Koninklijk

Verenigingen, stichtingen, instellingen en ondernemingen, kunnen in bijzondere situaties in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Deze onderscheidingen kunnen alleen aangevraagd worden via de burgemeester. Neem voor het starten van een aanvraag altijd contact op met de gemeente. Zij weten of uw aanvraag een kans van slagen heeft.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken voor verenigingen, stichtingen en instellingen. De Erepenning kan alleen worden verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar. Alleen de koning kan de Erepenning toekennen. De Koninklijke Erepenning is er voor kleinere verenigingen met een lokale uitstraling. De aanvraagprocedure duurt ongeveer een jaar. Meer informatie over de aanvraag en voorwaarden vindt u op de website van het Koninklijk Huis.

Predicaat Hofleverancier

Hofleverancier is een eretitel voor kleine en middelgrote ondernemingen. Een onderneming moet minimaal 100 jaar bestaan en een belangrijke plaats in de regio innemen. Alleen de koning kan deze titel toekennen. Het predicaat wordt toegekend voor 25 jaar. Daarna kunt een verlenging aanvragen. De aanvraagprocedure duurt ongeveer een jaar. Meer informatie over de aanvraag en voorwaarden vindt u op de website van het Koninklijk Huis.

Predicaat Koninklijk

Grote verenigingen, stichtingen, instellingen en ondernemingen, vaak met (inter)nationale uitstraling, kunnen het predicaat ‘koninklijk’ ontvangen. Alleen de koning kan het predicaat toekennen. De aanvraagprocedure duurt ongeveer 1 jaar. Meer informatie over de aanvraag en de voorwaarden vindt u op de website van het Koninklijk Huis.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.