Aanbesteding Westfries Museum: verbouwing nog niet van start

28 februari 2024

Er is nog geen bedrijf in beeld dat de noodzakelijke verbouwing van het Westfries Museum kan uitvoeren. De inschrijvingen die zijn gedaan voor de aanbesteding, wijken af van het richtbedrag en de planning.

De ingeschreven bedrijven vragen een veel hogere prijs dan dat de gemeente had berekend en kan betalen. Dit betekent dat de verbouwing nu niet kan starten.

Onderzoek naar financiële verschillen

De eerste stap is nu om in kaart brengen waar de financiële verschillen vandaan komen. Die informatie, samen met het noodzakelijk onderhoud dat gedaan moet worden en de wensen van de gemeenteraad, worden de komende tijd onderzocht. Daarna wordt er gewerkt aan een nieuw voorstel voor de verbouwing.

Vervolg

De gemeenteraad wordt na de analyse meegenomen over de vervolgstappen. Zij moeten uiteindelijk een nieuw besluit nemen over hoe het verder moet met de verbouwing.

Belang van het museum

Het Westfries Museum vertelt een belangrijk verhaal over de Westfriese en landelijke geschiedenis. Het belang van het museum voor Hoorn is groot, net als de noodzakelijke verbouwing. Het uitwerken van het vervolg wordt daarom met prioriteit aangepakt.