Haal gratis compost en een gratis plant op 23 maart

8 maart 2024

Wilt u een kleine hoeveelheid gratis compost ophalen? Dat kan op de landelijke compostdag. Wie ook nog een tegel inlevert, ontvangt een gratis plantje.

Wethouder Dick Bennis tijdens de compostdag in 2023

Wilt u een kleine hoeveelheid gratis compost ophalen? Kom dan op zaterdag 23 maart tussen 9.00 en 12.00 uur langs bij één van de 3 rayonposten van de gemeentelijke buitendienst. De rayonposten bevinden zich aan het Pelmolenpad 37, Roskam 1 en IJsselweg 2. Inwoners kunnen hun zelf meegebrachte vuilniszakken vullen met compost. Wilt u de compost ophalen met een aanhanger? Kom dan naar het Pelmolenpad.

Een plant in ruil voor een tegel

Op 21 maart start ook weer het NK Tegelwippen. Daarom kunt op 23 maart bij de rayonposten ook een gratis plant krijgen. Dit in ruil voor een tegel. Door tegels te vervangen door groen, maak u de tuin veel klimaatvriendelijker. 

Afkomstig uit de gft-bak

De gecertificeerde compost die wordt weggeven, wordt gemaakt van uw gft-afval. Het is daarom belangrijk om afval op de juiste manier te blijven scheiden. Want door compost te vermengen met tuinaarde, verbetert de structuur van de grond. En dat zorgt er onder meer voor dat de grond regenwater goed kan opnemen.