Vrijdag 5 april: Train en beweeg het brein

13 maart 2024

Op vrijdag 5 april van 9.30 tot 14.00 uur vindt het evenement Train en beweeg het brein plaats in MFA De Kreek (Meetketting 1-3 Zwaag). De dag is speciaal georganiseerd voor mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers.

5 volwassenen wandelen met plezier buiten

Het wordt een gezellige en leerzame dag die in het teken staat van lekker in uw vel zitten.

Sport, muziek en creativiteit

Tijdens Train en beweeg het brein kunt u meedoen met veel gezellige en gezonde activiteiten. Zoals bijvoorbeeld:

  • Barbara de Loor (presentatrice van Nederland in Beweging) verzorgt een warming-up en een interactieve presentatie over het belang van bewegen, juist voor mensen met een chronische ziekte.
  • Bezoek marktkramen waar deskundigen u informeren over diabetes, overgewicht, COPD, dementie en hart- en vaatziekten. U krijgt advies over activiteiten die u kunt doen en hulpmiddelen die uw leven met een chronische ziekte prettiger maken.
  • Tussen de middag schuiven we aan voor een lekkere en gezonde lunch, gemaakt door enthousiaste studenten van de Praktijkschool Westfriesland.
  • We eindigen de middag met een muzikale reis door de tijd. Raad de liedjes van vroeger en zing en dans mee tijdens dit feest van herkenning.

Meer weten en aanmelden

Wilt u aanwezig zijn bij Train en beweeg het brein? Meld u aan via de website Hoorn Beweegt. Hier vindt u ook meer informatie. Deelname kost € 5; dit kunt u op de dag zelf betalen.