Cruyff Courts

Een Cruyff Court is een plek in de wijk waar kinderen veilig kunnen sporten en spelen. In Hoorn zijn vier Cruyff Courts:

  • Cruyff Court Grote Waal, Het Gangwerk
  • Cruyff Court Kersenboogerd, Nachtegaal
  • Cruyff Court Risdam Noord, Klaproos/Hoefblad
  • Cruyff Court Bangert en Oosterpolder, middenberm De Strip

Meer informatie over de Cruyff Courts is te vinden op de website van de Cruyff Foundation.

Cruyff Courts 6 vs 6

Tijdens de Cruyff Courts 6 vs 6 strijden kinderen uit groep 7 en 8 uit Hoorn om de titel Cruyff Court Kampioen 6 vs 6 van Hoorn. De voorrondes, kwartfinales, halve finales en finale vinden plaats op de Cruyff Courts in Hoorn. De winnaars mogen meedoen aan de regiofinale en mogelijk aansluitend de landelijke finale. Elke school mag 1 jongensteam en 1 meisjesteam inschrijven. Alle basisscholen krijgen hiervoor een uitnodiging.

Heroes of the Cruyff Courts

Heroes of the Cruyff Courts is een programma waarbij jongeren tussen de 14 en 21 jaar een evenement voor kinderen uit hun eigen wijk organiseren. Als Hero ben je een soort rolmodel voor kinderen uit de wijk. In een groep van maximaal 12 jongeren krijg je ondersteuning van een coach die is getraind door de Cruyff Foundation. Meer informatie is te vinden op de website van de website van de Cruyff Foundation.

Cruyff foundation coach

Een Cruyff Foundation Coach heeft als doel jongeren voor langere tijd te binden aan hun wijk en een Cruyff Court. Om coach te worden volg je een 4-daagse cursus. Als Cruyff Foundation Coach wordt je verantwoordelijk voor een groep van maximaal 12 jongeren van 14 tot 21 jaar. Als coach begeleid je de groep bij het organiseren van een evenement voor kinderen op het Cruyff Court in de wijk. Wil je Cruyff foundation coach worden? Meer informatie vind je op de website van de Cruyff Foundation.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.