Kermisactie: gemeente zet geld op HoornPas

Heeft uw kind een HoornPas? Dan krijgt uw kind dit jaar automatisch een kermisbudget van € 25 op de pas gestort. Dit geldt voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar. Heeft u kind nog geen HoornPas, maar heeft hij of zij daar wel recht op? Vraag deze dan aan. Met de pas kan betaald worden bij een deelnemden attractie. Een deelnemende attractie is tijdens de Hoornse kermis te herkennen aan de poster van de HoornPas bij de kassa. 

Ik heb geen Hoornpas: mag ik er één aanvragen?

Heeft u nog geen HoornPas, maar voldoet u wel aan onderstaande voorwaarden? Dan kunt u de HoornPas met het kermisbudget aanvragen. Dit kan tot en met 30 juni 2024. Dan heeft u de HoornPas in huis voordat de kermis begint. U kunt het kermisbudget voor uw kind(eren) aanvragen als:

  • U in de gemeente Hoorn woont.
  • Uw inkomen niet hoger is dan:
    • € 1.540,60 netto per maand voor alleenstaande ouders
    • € 2.200,85 netto per maand voor echtparen/samenwonenden
    • Uw vermogen niet hoger is dan € 7.575,00 voor alleenstaande ouders en € 15.150,00 voor echtparen/samenwonenden (totaal van alle gezinsleden)

Deze bedragen gelden tot 1 juli 2024. Hierna worden deze bijstandsnormen gewijzigd.

HoornPas aanvragen

Let op: Is uw aanvraag goedgekeurd en ontvangt u de HoornPas? Dan kunt u met deze pas ook andere sportieve-, culturele en educatieve activiteiten betalen. Lees meer hierover op de website HoornPas. Gedupeerden van de Toeslagenaffaire hebben al een HoornPas en ontvangen het budget automatisch. Dit geldt ook voor mensen met een bijstandsuitkering van WerkSaam West-Friesland met kinderen.

Deelnemende attracties

De deelnemende attracties zijn te herkennen aan de poster van de HoornPas bij de kassa. Om te betalen voor de attractie laat u de HoornPas van uw kind scannen bij de kassa van de attractie. Om te zien hoeveel tegoed er nog op de pas staat en wat verbruikt is heeft u een account nodig. Lees alles over het gebruik van de pas op de website van de HoornPas. Na de kermis, op dinsdag 20 augustus 2024, vervalt het kermisbudget.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met 1.Hoorn. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Dan kunt u langskomen bij de formulierenbrigade.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.