Energietoeslag

Het kabinet heeft aangekondigd dat de energietoeslag opnieuw wordt uitbetaald in 2023. U kunt op dit moment nog geen aanvraag doen voor de energietoeslag 2023. Zodra duidelijk is wanneer dit kan, leest u dat hier. Mensen die over 2022 de energietoeslag hebben ontvangen, ontvangen deze niet automatisch in 2023. 

Voorschot

Het kabinet heeft ook bekend gemaakt dat gemeenten een voorschot kunnen geven van € 500. Helaas is dit bij de gemeente Hoorn niet mogelijk. De energietoeslag van 2022 kan niet meer aangevraagd worden. 

Hulp bij geldzorgen en schulden

Maakt u zich zorgen over het betalen van de hoge energierekening of andere rekeningen? Of heeft u schulden? Misschien kunt u extra geld krijgen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor kosten. Kijk op de pagina Hulp bij rondkomen voor alle ondersteuning. Ook kunt u gratis hulp krijgen. Neem contact op met 1.Hoorn via 0229 25 22 00 of kom langs tijdens één van onze inloopspreekuren. Bekijk de dagen en tijden op de pagina Langskomen.

Geld voor woningisolatie

In het najaar kunt u meedoen aan een actie om uw woning te verduurzamen. U krijgt dan een geldbedrag om uw vloer te isoleren of uw glas te vervangen voor betere isolatie. Uw woning moet wel een energielabel D, E, F of G hebben én in een bepaalde prijscategorie vallen. Wilt u op de hoogte blijven over deze actie en de voorwaarden?

Ja, houd mij via e-mail op de hoogte

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.