Energietoeslag

De eenmalige energietoeslag wordt verhoogd van € 800 naar € 1.300. Dit is een extra compensatie van € 500. In september start de gemeente Hoorn met het uitkeren van een nabetaling van 500 euro.

Heeft u de toeslag van € 800 al ontvangen?

Dan hoeft u niks te doen. De gemeente zorgt ervoor dat u de extra compensatie van € 500 krijgt. In september start de gemeente met het uitkeren van een nabetaling van 500 euro.

Heeft u de toeslag van € 800 al aangevraagd maar nog niet ontvangen?

Dan moet uw aanvraag nog gecontroleerd worden. Helaas duurt dit langer doordat er veel aanvragen zijn. Zodra u een brief, beschikking, per post heeft ontvangen dan wordt de toeslag van € 800 binnen 2 weken op uw rekening gestort. In september start de gemeente Hoorn met het uitkeren van een nabetaling van 500 euro..

Heeft u de toeslag nog niet aangevraagd? 

Inwoners met een laag inkomen kunnen tot 1 juli 2023 een aanvraag doen. In onderstaande gevallen is er sprake van een laag inkomen.

  • Een laag inkomen voor alleenstaanden is maximaal € 1.322,18 per maand 
  • Een laag inkomen voor gehuwden/samenwonenden is maximaal € 1.888,84 per maand
  • Een laag inkomen voor een alleenstaande pensioengerechtigde is maximaal € 1.470,80 per maand
  • Een laag inkomen voor een pensioengerechtigd echtpaar is maximaal € 1.992,43 per maand

De bedragen zijn netto, inclusief vakantiegeld en gelden voor mensen van 21 jaar tot aan de pensioengerechtigde leeftijd.

Aanvragen

U vraagt de toeslag aan via het aanvraagformulier (pdf, 686 kb). Stuur het ingevulde formulier op naar gemeente@hoorn.nl of per post naar Antwoordnummer 98, 1620 VB Hoorn. Bekijk goed welke gegevens u extra moet meesturen. U kunt het aanvraagformulier ook ophalen bij de infobalie in het stadhuis. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. 

Hulp nodig?

Komt u er niet uit? U kunt ons bellen op 0229 25 22 00. U kunt ook tijdens één van onze inloopspreekuren langskomen voor hulp bij het invullen. 

Geen vermogenscheck

Ieder huishouden dat rond moet komen met een laag inkomen, komt in aanmerking voor de energietoeslag, het eventuele vermogen speelt geen rol. Als er meerdere mensen met een laag inkomen samenwonen, wordt de energietoeslag eenmalig gegeven. 

Uitzondering voor dak- en thuislozen

Dak- en thuislozen of personen in een instelling, worden uitgesloten van het recht op een energietoeslag, omdat zij geen energielasten hebben. 

Maatwerk

Inwoners die met deze toeslag onvoldoende in staat zijn hun energierekening te betalen, kunnen via 1.Hoorn hulp vragen. Kijk voor alle informatie op de pagina hulp bij rondkomen of neem meteen contact op

Geld reserveren

De energieprijzen zijn dit jaar enorm gestegen, meestal is dat pas zichtbaar aan het einde van het jaar. U kunt er voor kiezen om uw maandelijkse lasten nu te verhogen, zodat er geen verrassingen zullen zijn bij de eindafrekening. Anders adviseren wij u het geld te bewaren voor de eindafrekening. Uiteraard kunt u altijd nog uw thermostaat een graadje lager zetten. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. De energietoeslag kan tot uiterlijk 1 juli 2023 worden aangevraagd.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.